torstai 2. huhtikuuta 2015

Noitakoulun kautta pääsiäisen viettoon.....

Lapset "lähetettiin" pääsiäisen viettoon tänään mukavasti noitakoulun kautta! Kokoon oli kutsuttu kaikki päivähoidon lapset ja aikuiset.

Tarkoitus oli aluksi, että järjestämme tapahtuman ulkona, mutta vahinko vaan ilma ei oikein suosinut meitä! Joten tilaisuus järjestettiin sisätiloissa.

Mikäli joku muukin päivähoito/kerho haluaa joskus järjestää lapsille noitakoulua, laitan tässä vähän meidän tapahtumasta tarinaa. 

Yksin en olisi pystynyt tähän urakkaa joten minulla oli kaksi ihanaa tiimi kaveria jotka yhtä innokkaasti touhusivat tämän tapahtuman tiimoilla. Hyvä meidän kolmen tiimi! <3 

Ja, että tapahtumasta tuli onnistunut oli meidän kaikki ihanat lapset innolla mukana. Joten paljon uusia pikku noitia sai päättötodistuksensa tänään.

Mutta nyt teille vähän kuvaa ja selvitystä mitä kaikkea pikkunoidat oppivat ja tekivät.....

Viikko sitten kerrottiin lapsille että he pääsevät noitakouluun. Kutsu oli tälläinen;


Tällöin vielä oli kova tarkoitus tehdä koko touhu ulkosalla.

Tänään siis koitti pvä ja lapset oli kutsuttu saliin johon meidän tekijä tiimin noita-akat tulivat lipun kera.


Toivottelimme tervetulleeksi kaikki lapset ja aikuiset..... Noitien pääpaikasta oli lähetetty kissa nimeltä Vippu tuomaan viestiä meille....
Tässä rulla....
Tämän jälkeen kaikki veryttelivät; Noidan laulusoppa tahdissa ja sen jälkeen vähän tietoa mitä kaikkea talosta löytyy.....

Jokaisen huoneen ovelta löytyy iso kyltti josta lapset tiesivät että siellä tapahtuu jotain. Kissankolo paikasta löytyi kaksi paikkaa....toinen oli noitapata ja toinen tupsukissat. Tälläinen kyltti oli tässä paikassa;

Keskellä on taikapata, pataa kiertää värilliset renkaat.
Jokainen lapsi voi hyppiä värillisiä renkaita pitkin ympyrää ja samalla, kun hän menee uuteen renkaiseen, voi hän kertoa mitä aineosia taikapataan laitetaan.
Esim. sammakoita, lohikäärmeen suomuja, laava kiviä jne…
Lopuksi yksi lapsista tai aikuinen ottaa taikapadasta viestin.  

Ja padan keskeltä nostettiin rulla jossa oli tälläinen teksi;


Tupsukissaa etsiminenLähti kissapoika kulkemahan,

taika-kissa tallomahan.

Kulki aamun, kulki päivän,

kulki illankin iloiten.

Kunnes pilkkopimeässä

eksyi vallan vaikeasti,

kotipolulta katosi.

Löysi suojan pehmoisen,

kuusenoksan suojasta.Jokainen lapsi voi etsiä mieluisan värisen tupsukissan itselleen ja napata sen mukaansa. (voi viedä kotiin)
Tälläisi ihania tupsukissoja oli piilotettu joka puolille huonetta ja lapset saivat etsiä itselleen sopivan värisen tupsun.
Täältä löytyi sitten jumppaa;


 Tästä kauhu kammiosta tuli melkein kaikkien lasten suosikki paikka :) Siellä olikin kaikkea jännää. Olimme laittaneet huoneen aika pimeäksi. Katosta roikkui hämähäkkejä...lattialla oli muita pieniä ötököitä, oli luurankoa yms. jännää..oven ulkopuolella oli laatikko jossa oli kyltti;"Uskallatko katsoa sisään" Laatikkoon olimme laittaneet hämähäkin.
  Pilkkupuodista lapset saivat noidalle tarpeelliset pilkut naamaansa kasvoväreillä. Niin sanotusti pikkunoidat pääsivät noitien kauneussalonkiin =D Rytmi riihessä päästiin tekemään noitamaisia soittimia.

  Edellisten vuosien jäljeltä suklaamunan sisällä olevat "munat" on säästetty ja niihin sisälle sai sitten laittaa joko riisiä tai herneitä tai kumpaakin....ja "muna" suljettiin ja näin syntyi noitien soitin.


 Luutapajassa syntyi noitien luudat.  Niistä olenkin laittanut teko ohjeen jo aikaisemmin eli löydät ohjeet; Noitien pääsiäisluuta  Taikavuori huoneessa oli taikanaruja. 

 Herkku huone.....sekin kuului lasten mieli paikkaan...MIKSIKÖ? =D Siksi että siellä oli syötävää ja juotavaa. 


 Pelkoparkissa sitten opeteltiin pelottelemaan...PÖÖÖÖÖÖÖÖ....

Nauru nurkassa naurettiin ja kovaa =D

Tälläiset noitakoulun pisteet saatiin sisälle mahdutettua....ulkona olisi ollut vielä muutama muukin piste eli siellä olisi ollut noitien esterataa ja noitahippaa.....

Kivaa oli ja lapset nauttivat olostaan....mitähän me keksitään seuraavaksi lapsille.....siitä kerrotaan sitten seuraavan kerran =D ......

Jokainen osallistunut lapsi sai tälläisen vielä kansioonsa tai kotiinsa.....

Nyt on tämän noita-akan aika mennä takaisin kammiovuorelle......pistää hattunsa ja hiuksensa =D sekä nenänsä naulakkoon =D

MUKAVAA PÄÄSIÄISTÄ TEILLE KAIKILLE!!!

2 kommenttia:

  1. Suurensuuri kiitos "projektiemolle" ...ihanasti samalla lailla hulluilla ideoilla varustetulle kolleegalle! ;D Oli hauskaa...meillä ja muilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan kivaa oli...kiitos edelleen sinulle ja toiselle tiimin jäsenelle...YHDESSÄ ihmeitä saadaan aikaan!!!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...