perjantai 3. huhtikuuta 2015

Serveteillä koristellut kananmunat

Tänään näin pitkäperjantain kunniaksi kokeilin erimaiden perinneruoka kurssilla kuultua kananmuna koristelua. Kurssilla ei sitä keretty kokeilemaan, mutta kurssin vetäjältä kyselin miten hän oli ne tehnyt ja pakkohan sitä oli sitten kokeilla....

Tässä ne kurssilla olleet kananmunat joista innostuin =D

Tarvitset;
*keitettyjä kananmunia (toki voit tehdä ne tyhjiin kuoriinkin) mutta meillä nämä ovat menossa syöntiin :)
*1:n kananmunan valkuainen
*oman mielen mukaisia servettejä

10 kananmunaa keitetty, yksi syöty heti keitettyä =D ja sitten hommiin.... Vielä yksi raaka kananmuna ja sen  "rikoin" ja otin siitä valkuaisen. Vähän sekoittelin valkuaista sekaisin.


Sopivien sevettien etsiminen ja leikkaaminen.

Kananmunan toiselle puolelle, pintaan siveltimellä valkuaista ja siihen servetti ja servetin pintaan vielä valkuaista ja kuivumaan.Se kun kuivuu voi ottaa käsittelyyn kananmunan toisen puolen.





Vähän erilaisempi "rairuoho" kananmunilleni.


Tässä nämä ovat ja jääkaappiin vähäksi aikaan kylmään. Ennenkuin perhe alkaa syömään.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...