lauantai 4. huhtikuuta 2015

Sitruunatahna (Lemon curd)

Tänään tein pirteän ja sitruksisen makuista sitruunatahnaa eli Lemon curd. Ohjeen löysin ystäväni blogista, Kummajuttu. Siinä sitä kehuttiin herkulliseksi ja pakkohan sitä on kokeilla, sillä se missä on sitruunaa ei voi olla pahaa.
Tämä Sitruunatahna säilyy noin 3-4 vkoa jääkaapissa. Ja sitä voi käyttää esim.  piiraiden, macaronien täytteiksi, pannukakuille, puuroon, jugurttiin, paahtoleivän päälle jne, jne......mahdollisuuksia siis on!

Sitruunatahna (Lemon curd)

2 sitruunaa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1rkl maissitärkkelystä
50g voita

Raasta sitruunoista keltainen kuori kattilaan. Purista myös mehu kattilaan. 
Lisää munat, sokeri ja maissitärkkelys. 
Vispaa hyvin sekaisin. 
Kuumenna koko ajan sekoittaen niin kauan kunnes seos pulpahtaa pari kertaa. 
Siivilöi kuumana kuoret pois. Seosta joutuu pusertamaan vähän lusikalla, että saat tahnan siivilästä läpi. 
Lisää voi pieninä nokareina ja sekoita hyvin kunnes kaikki voi sulautuu tahnaan. 
Säilytä kylmässä.

Voit myös kokilla tahnassa muitakin hedelmää kuin sitruunaa, esim; tyrniä,  veriappelsiinia, appelsiiniä.....

Maisteltu on ja täytyy kyllä sanoa että HYVÄÄ on ja helppo tehdä! 






1 kommentti:

  1. Ai että! Olen niin otettu tästä että jaoit reseptini! :) <3 Näyttää oikein hyvältä tämä sun curd :)

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...