Ajattelin ensin etten tee munkkeja, mutta enpä sitten kumminkaan osannut olla tekemättä. Piti tehdä sellainen pieni taikina....mutta huomasin että olin laittanut automaattisesti isomman nestemäärän. Ja sittenhän meille tulikin mukavasti munkkeja....
Munkkirinkilät
Ohje (noin 18 rinkilää)
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 muna (voit jättää pois)
6,5 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
Lisää sokerit, kardemumma, suola ja kananmuna ja sekoita.
Lisää puolet jauhoista hiljalleen vaivaten.
Lisää voi ja loput jauhot alustaen.
(Voit vaivata taikinaan myös yleiskoneessa (10 min), jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.)
Alusta taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi.
Leivo taikina tangoksi ja jaa 18 palaan.
Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään vielä 45 minuutiksi.
Paina kohonneihin munkkeihin sormella reikä ja suurenna reikää pyörittämällä munkkia sormen ympärillä varovasti.
Paistamiseen
1 litra rypsiöljyä
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa n. 175-180 asteiseksi. Käytä öljyn mittaamiseen esimerkiksi digitaalista lämpömittaria.
Nosta reikäkauhalla 2-3 munkkia öljyyn ja paista noin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä.
Nosta valmiit munkkirinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.
1 dl hienoa sokeria
Laita sokeri laakeaan kulhoon/lautaselle.
Kasta ja pyörittele hieman jäähtyneet, mutta vielä lämpimät munkkirinkelit sokerissa.
Oih, munkit on kyllä niin herkullisia, nauti!♡
VastaaPoistahttps://jasukuvaa.blogspot.com/
Kyllähän noilla munkeilla tuli herkuteltua! Vatsa killillään.......
Poista=D =D =D =D