Taas oli kokeiltava! Työkaveri vinkkasi semmoisesta ohjelmasta kuin Annan herkulliset leivonnaiset. Yhden jaksoin katsoin ensin pikasesti ja sitten palasin ensimmäiseen ohjeeseen, jonka yritin sitten kirjoittaa ohjelmaa katsoessa.
Cheddar-ruohosippuli sämpylät
7,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1,5 tl hiivaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl suolaa
1,25 dl voita
Sekoitin kaikki nämä aineet sekaisin. Voi oli pehmeää.
Lisäsin
5 dl cheddarjuustoa
3 rkl ruohosipulia
Sekoita joukkoon.
Lisäsin
3,1 dl piimää
Kun nämä on sekoitettu, laita taikina kelmuun ja nosta taikina 6 tuntia jääkaappiin.
Kuuden tunnin jälkeen kaulitse 2cm paksuinen levy. Ota muotilla palat pellille. Ja anna sämpylöiden kohota 1 tunti peitettynä pellillä. Uunin lämpötila 205 astetta
Voitele sämpylät kananmunalla. Paista sämpylöitä 15 min.
Tein lopusta taikinasta tälläisiä pieniä sämpylöitä vielä. |
tuntuu kovin työläältä! mitä pidit, maistuivatko työpanoksen arvoiselta?
VastaaPoistaTosiaan työläitä olivat, ja hyvän makuisiakin olivat, mutta en nyt tiedä ovat niin hyvän makuisia että tekisin toiseen kertaan?!
PoistaKohta 'pistä uuniin tunniksi'. Mitä tarkoitat? Kohotetaan vielä yksi tunti ja sitten paistetaan 205 asteessa 15 min?
VastaaPoistaUps,hyvä kun huomasit...tosiaan vain 15 minuuttia ovat uunissa.
Poista