torstai 23. kesäkuuta 2016

Minttu-suklaakakku mansikoilla

Löysin tälläisen kakun ohjeen ennen rippijuhlia ja innostuin heti. Ohjetta piti kokeilla ennen juhlia, mutta enhän minä kerennyt...joten tein juhliin ensimmäisen "kokeilun". Onneksi onnistui...ja mikä parasta, kakku oli valtavan hyvän makuinen.....kehuja tuli!

Jaa sitten siihen ohjeeseen....

Minttu-suklaakakku mansikoilla

12-15 annosta

KAKKUPOHJA

5 munaa
2  dl sokeria
1 ½  dl vehnäjauhoja
1  dl perunajauhoja
1  tl leivinjauhetta

KOSTUTUKSEEN

1 ½  dl maitoa
1  tl vaniljasokeria

TÄYTE JA KORISTELU

3  prk (à 200 g) maustettua rahkaa minttu-suklaa
4  dl vispikermaa
2  dl mansikkamarmeladia
750  g tuoreita mansikoita
minttutäytteisiä suklaamakeisia , esim. After eight
mintunlehtiä

Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele varovasti tasaiseksi.
Kaada vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 45 min.
Kumoa hiukan jäähtynyt kakku ritilän päälle. Anna jäähtyä hyvin.
Leikkaa sahalaitaisella veitsellä vaakasuoraan kolmeen yhtä paksuun osaan.
Vaahdota vispikerma. Yhdistä se rahkan kanssa. Kuutioi 2/3 mansikoista.
Nosta alin pohja tarjoiluvadille. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä levylle puolet mansikkamarmeladista, puolet mansikkakuutioista ja n. 1 cm:n paksuudelta kerma-rahkaseosta.
Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta. Täytä kuten edellinen väli. Nosta päällimmäinen levy kakun päälle. Kostuta.
Levitä loppu kerma-rahkaseos kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita lastalla.
Asettele kakun pinnalle loput mansikat puolitettuina, minttusuklaamakeisia ja mintunlehtiä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Siirretään sivua.....

Tosiaan nyt siirretään "sivua"....Pitkän pohdinnan jälkeen tein sellaisen ratkasun, että Näpertelijöiden blogi lopettaa....mutta m...