keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Porkkanalevitettä ja patonkia

Tarjolla rippijuhlissa oli myös patonkia ja porkkanalevitettä.

Tein lauantaina koemaistoon tuota patongia...ja hyvin teki kauppansa, joten sitä sitten tein juhliinkin. Ja hyvin maistui myös vieraillekin....


Porkkanalevite 

5  keitettyä porkkanaa
2 rkl kevytlevitettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0.5 tl mineraalisuolaa
1 tl sokeria
0.5 tl mustapippuria
 (tuoretta, hienonnettua) basilikaa, oreganoa ja/tai persiljaa

Soseuta kypsät porkkanat jäähtyneinä sauvasekoittimella tai haarukalla.   Lisää soseen joukkoon kevytlevite ja tuorejuusto. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla sekä yrteillä ja sekoita tasaiseksi.


Sitten patonki ohjeeseen...

Patongit 

4 kpl

5dl vettä
50g hiivaa TAI 2pss (à 11 g) kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl juoksevaa hunajaa
1/2dl oliiviöljyä
11-13dl hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle; seesamin- tai unikonsiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin.
Voitele patongit kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mitä yhteistä on postcrossing:lla ja jälkiruualla

Sain kortin 22.4 Virosta. Koska olen ilmoittanut postcrossing omilla "sivullani", että pidän ruoka ja resptikorteista,  niin sitä ...