tiistai 11. lokakuuta 2016

Fetaleipä

Pitkästä aikaa tuli leivottua leipää. Ajattelin että kokeilen vähän erilaista ohjetta. Niinpä päädyin laittamaan fetajuustoa tuohon leipään. Feta on niin hyvää....


Tuli kyllä hyvä leipä ja maistuva. Toinen leipä meni ihan saman tien!!!


Fetaleipä
 
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl karkea täysjyväruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja
80 g voita
100 g fetajuustoa paloina
päälle:
seesaminsiemeniä

Liota hiiva haaleaan veteen, lisää suola, sokeri,keskenään sekoitetut jauhot, pehmeä voi ja  fetajuusto. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä palana noin 15- 20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Teen toisesta palasta ensin 3 tangoiksi, vaivaa samalla ilmakuplat pois ja letitä leivät. Laita letitetyt palat vuokiin ja anna kohota.
Voitele leivät vedellä ja ripota pinnalle seesaminsiemeniä. Paista kohonneet leivät uunin alatasolla +225 asteessa noin 25- 30 minuuttia tai kunnes leivät näyttävät kypsiltä.








2 kommenttia:

  1. Feta on hyvää! Ja varmasti oli herkullinen leipä!
    Mukavaa tiistai päivää sinulle!😊❤️

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Siirretään sivua.....

Tosiaan nyt siirretään "sivua"....Pitkän pohdinnan jälkeen tein sellaisen ratkasun, että Näpertelijöiden blogi lopettaa....mutta m...