torstai 22. lokakuuta 2020

Sosekeitto letut

Välillä sitä innostuu tekemään jotain ruokaa ihan liian ison kattilallisen.....


Ja kun on muutaman päivän syönnyt ja saannut tarpeeksi, voisi tietysti loput pakastaa, mutta toisaalta sitä ruokaa voi jatkojalostaakin. Näin minä tein tällä kertaa.



Aika usein jatkojalostan ruokia....


Ensin listaa esimerkkeinä miten voisi jatkojalostaa....


Perunat: Munakas, pyttipannu, kasvispihvit, perunasalaatti, taikinat.
Pasta: Salaatti, pyttipannu, makaronilaatikko.
Riisi: Keitot, salaatti, wokki.
Perunasose: Sosekeitot, kasvispyörykät, rieskat, piirakkataikina, kasvisletut.
Paistettu liha ja kala: Pitsa, salaatit, kastikkeet, munakas.
Keitot: sämpylät, letut, kasvispihvit, rieskat, piirakkataikina
Kuiva leipä: Korpuiksi tai korppujauhoiksi, krutongit.
Puuro: Pannukakku, sämpylät.
Maito ja kerma: Pannukakku, letut, puuro.
Juusto: Pastan joukkoon, kastikkeet, pitsan päälle, gratiini, lämpimät voileivät, sämpylät ja rieskat.
Pulla, kakku ja pikkuleivät: Köyhät ritarit, pulla-/leipävanukas, tallimestarin kiisseli, pappilan hätävara, uunijäätelö.
Marjat ja hedelmät: Banaaniohukaiset, pirtelö, smoothie, lämmin hedelmäsalaatti, banaanikakku, pannukakku.
Hapanmaitotuotteet: Piirakkataikinat, leipätaikinat.

Itse resepti on sosekeittosta tehdyistä letuista.

Sosekeitto letut

Näiden jauhojen / maidon /mausteiden / kananmunien, suhteen pitää, pitää mielessä että ne on NOIN määriä, siihen vaikuttaa keiton koostumus ja mausteet jne...


500g sosekeittoa
2 kananmunaa
5 dl maitoa tai kaurajuomaa
2 dl ohrajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariinia
ripaus suolaa
Lisäksi paistamiseen voi
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään tasaiseksi lettutaikinaksi ja anna turvota 15-30 minuutin ajan.
Kuumenna paistin- tai lettupannu ja kuumenna siinä pieni määrä voi. Paista letut kauniin värisiksi. 




Sain ystävältäni sellaista puolukkahilloa kuin; Pulmupuolukka hillo. Ihana uusi tuttavuus minulle....Itse en ole kokeillut mutta kaivoin ohjeen , joten tekin saatte sen.....


Pulmupuolukka hillo

2 kg puolukoita
1 rasia palasokeria

Puolukat ja sokeri sekoitetaan mielellään teräsastiassa. Puolukoita voi vähän musertaa vaikka kauhan pohjalla, mutta varsinainen hilloaminen on tarpeetonta. Puolukat jätetään huoneenlämpöön ja niitä sekoitellaan välillä, kunnes sokeri on sulanut. Kun sokeri on sulanut, purkitetaan ja viedään kylmään tai pakastimeen.


Oli hyvää hilloa ja oli maukkauttaita lettuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...