Tällä piirakalla saa kyllä ihan varmasti "suut makiaksi". Tein tämän piirakan töihin, nimipäiväni tarjottavaksi.
Tämä ohje löytyi uusimmasta Kotivinkistä (nro 3, 1.2.2023).
Runebergin vaimon mukaan eli Fredrika Runeberg nimen saanut pullapiirakka maistuu mukavasti runebergintortulta. Ja tähän pullapiirakkaan on käytetty kohotukseen leivinjauhetta. Helppo tehdä, kaiken lisäksi.
Fredrikan vadelmapiirakka
(12–14 palaa)
100 g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 dl maitoa
Täyte
200 g pakastevadelmia
1 rkl perunajauhoja
230 g vadelmamarmeladia (Saarioinen)
Muruseos
50 g pehmeää voita
½ dl korppujauhoja
½ dl fariinisokeria
(1 dl mantelirouhetta, itse en laittanut, kun ei ollutkaan kaapissa vaikka muistin toisin)
Lisäksi
voita vuokaan
1½ dl tomusokeria
1 rkl vettä (pistin ihan vähän enemmän)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla iso piirakkavuoka (⌀ 30 cm) ja levitä taikina vuokaan.
Sekoita pakastevadelmiin perunajauhot. Kääntele joukkoon vadelmamarmeladi.
Yhdistä muruseoksen aineet ja sekoita.
Jaa vadelmaseos taikinan päälle ja ripottele muruseos pinnalle. Kypsennä 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.
Sekoita tomusokeri ja vesi. Valuta kuorrutusta piirakan päälle.
Itselleni tämä oli kyllä vähän liian "makia". Pienennän kyllä seuraavan kerran tuota vadelmamarmeladin määrää.
Ja toinen asia mikä ei minun kohdalla pitänyt yhtään paikkaansa oli paistoaika. Paistoin nimittäin yhteensä varmaan tunnin!!
Mutta lopputulos oli hyvä ja vaikka oli makiaa, niin kyllä tätä kannattaa tehdä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D