Kahvi-taatelikakku
25 palaa
3 dl vahvaa
kahvijuomaa
200 g
taateleita
2 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Keitä vahva
kahvi eli 1 1/2 mittaa kahvijauhetta/kkp. Hienonna taatelit veitsellä. Pane ne
isohkoon teräskattilaan, jossa mahdut tekemään koko taikinan. Lisää kahvi ja
sokeri. Keitä, kunnes taatelit hieman pehmenevät, 10-15 minuuttia. Soseuta seos
sauvasekoittimella. Paloittele rasva taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes
rasva on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat
sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon. Sekoita jauhot,
leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää
jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 55
minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Huom!!!! Jos et pidä taateleista voit tilalla käyttää kuivattuja luumuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D