sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Munakokkeli

Irlannissa söin muutamana aamuna munakokkelia, hyväähän se oli. 

Paikallista televisio ohjelmaa katsellessa sivusilmällä huomasin, että valmistavat munakokkelin vesihauteessa. 
Joten minähän innostuin katsomaan miten se tehdään....nooh, näin vain lopun, kun kaatoi kananmunat lasikulhoon, joka oli kattilan päällä, jossa kiehui vesi...

Pakkohan sitä oli kokeilla...tosin multa jäi muutama seikka näkemättä....heh...ja mulla tuo kokkeli tuli jämäkäksi...ei sellaiseksi meheväväksi niinkuin Irlannissa oli! 

Syykin löytyi, kun katsoi ohjetta....tosin ohjeen katsoin vasta kun oli tehnyt =D Joka tapauksessa oli hyvää.......ja kaikki meni mitä teinkin!

Minulla siis 4 kananmunaa, suolaa ja valkopippuria.  Kattila, vesi ja lasikulho ja vispilä.....Tässä tulosta;

Ihanan paksua ja pehmeän näköistä.

Lopuksi se hyytyi =D

Ja sitten se oikeampi ohje, että saatte mehevämpää! =D

MUNAKOKKELI
4:lle, aika: 10 - 15 min.

6 - 8 munaa
1 1/4 - 2 dl maitoa tai kermaa
ripaus suolaa
1 1/2 rkl voita tai margariinia
silputtua ruohosipulia

Sekoita vain munien rakenne rikki, älä vatkaa niitä. (siinnä ohjelmassa kyllä vatkasi vispilällä =D )
Lisää neste ja suola. 
Voitele vesihaudeastia. 
Kaada munamassa vesihaudeastiaan ja hyydytä kokkeli hitaasti miedolla lämmöllä.
Hämmentele koko ajan pohjaa pitkin puuhaarukalla, kunnes kokkeli alkaa hyytyä.
Lisää lopuksi silputtua ruohosipulia.
Valmis kokkeli on kiisselimäisen pehmeää ja kosteankiiltävää.
Nostele kokkelia tarjoiluastiaan sitä mukaan, kun se hyytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...