Tänään tein ison kasan lihapullia. Meillä on joulupöydässä aina kahdenlaisia lihapullia. Toisen ohjeen olen pongannut jostain lehdestä tuossa -80 luvun aikana. Ja toisen ohjeen sain ystävältäni. Sen jälkeen kun olen noita aloittanut tekemään on niitä oltava joka juhlassa ja joka "kissan ristiäisissä". Lapset ovat tykästyneet ja suorastaan vaativat että niitä löytyy juhlapöydästä!!!
Tässä sinulle ohjeet meidän lasten + vähän isompienkin herkuista =D
Salamilihapullat
350g
|
jauhelihaa
| |
100g
|
metvurstia/salamia
| |
2 rkl
|
perunajauhoa
| |
1
|
muna
| |
1rkl
|
sitruunan mehua/ soijaa
| |
½-1tl
|
suolaa
| |
1½ tl
|
valkosipulijauhetta
| |
½ tl
|
korianteria
| |
½ tl
|
muskottikukkaa jauhettuna
| |
½ tl
|
oreganoa
| |
2rkl
|
öljyä paistamiseen
Sekoita makkarakuutiot jauhelihan, munan, perunajauhon, suolan ja mausteiden kanssa. Pyörittele taikinasta pieniä pullia. Paista niitä öljyssä noin 10 min kunnes pullat ovat tasaisen ruskeita ja kypsiä.
|
Sitten ne toiset lihapullat ovat;
Coctailpyörykät
1 kg
|
jauhelihaa
| |
1½dl
|
kermaa
| |
2 dl
|
vettä
| |
1½dl
|
korppujauhoja
| |
2
|
munaa
| |
40g
|
granul.sipulia (paahdettua sipulia)
| |
1rkl
|
suolaa
| |
1 tl
|
paprikamaustetta
| |
1 tl
|
mustapippuria
| |
½ tl
|
currya
| |
1 tl
|
valkosipulisuolaa
| |
1rkl
|
tomaattisosetta
Turvota korppujauhot kerma/vedessä. Lisää muut aineet ja tee pieniä "palloja". Paista.....
Tässä reseptissä kannattaa noudattaa ohjetta niin pääsee parhampaan tulokseen! Tuosta kilosta tulee pieniä palloja reilusti yli 100 pullaa.
Nami, nam....joulua odotellen!!!
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D