Tässä vielä yksi herkku viime lauantain putous pöydästä 😊 Tein kylmäsavukalasta ruusukkeet letun päälle.
Letut
2 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 tl suolaa ja sokeria
2 rkl öljyä
Paistamiseen voita tai margariinia
Riko kananmunien rakenneet kulhossa ja lisää maito, jauhot mausteet ja öljy, sekoita tasaiseksi.Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Paista pieniä lettuja.
Kalaruusuke
22 kpl
250 g nahatonta, ruodotonta kalaa, itselläni oli kylmäsavulohta
100 g voit tai maustamatonta tuorejuustoa (minulla oli tuorejuustoa)
2 keitettyä kananmunaa
2 rkl sitruuna mehua
mustapippuria myllystä
½ dl tilliä
Laita kala monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ta tuorejuusto sekä kananmunat. Käytä konetta kunnes seos on tasaista.
Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Laita massa pursottimeen. Pursota leivinpaperin päälle ruusukkeita ja laita vähääksi aikaa jääkaappiin.
Kokoa lettu.
Ensin lettu, päälle ruusuke ja sitten toinen lettu, ruusuke, pieni kalan pala päälle ja jos tilliä jäi laita oksa vielä koristeeksi.
Vinkkinä; ruusukkeen voit laittaa pienelle leivänpalalle ja koristella tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D