Tälläisen savulohitartari ohjeen löysin eräästä keittokirjastani.
Nimeltään tuo keittokirja on Kotilieden Suolaiset herkut, parhaat maut arkeen ja juhlaan.
Tuohon kirjaan on koottu Kotilieden ruokatoimittajien parhaita suolaisia herkkuja - ei ihan perusruokaa, vaan monipuolinen valikoima kiinostavia reseptejä.
Savulohitartarnoin 15 min.
250 g kylmäsavulohta
1 punasipuni (itse en käyttänyt)
ripaus sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 prk (150g) ranskankermaa ( itselläni oli smetanaa)
3 rkl hienonnettuja yrttejä, tilliä ja ruohosipulia (käytin vain tilliä)
Hienonna kylmäsavulohi veitsellä. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi silpuksi. Sekoita ainekset keskenään. Anna levite maustua viileässä noin tunnin ennen tarjoilua.
Laitoin tämän savulohitartarin leivan päälle. Tein pieniä "leipäsiä" ruisleivästä.
Laitoin lusikalla sopivasti tartaria, sitten päälle pieni nokare mätiä....Eikä mitä mätiä tahansa olekkaan....oli merilevästä tehtyä vegangaviar. Aivan ihanaa on tuo merilevä herkku. Sitä käytetään kuin mätiä. Suositten kokeilemaan.
Koristeeksi vielä leiville tui tilliä "oksa"
Oli muuten hyvää!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D