keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Helppo, pehmeä ja mehevä omenapiirakka (munaton, maidoton)

Joka syksy on ainakin yksi omenapiirakk leivottava ja maisteltava. Tällä kertaa kokeilin tälläistä helppoa ohjetta. Ja hyväähän siitä tuli.......


Helppo, pehmeä ja mehevä omenapiirakka (munaton, maidoton)

Taikina (pienelle n. 20 x 30 cm pellille tai pyöreään n.27 cm korkealaitaiseen vuokaan):

1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
2.5 tl leivinjauhetta
2.5 tl vaniljasokeria
2.25 dl vettä
1 dl rapsi- tai rypsiöljyä
Päälle:
Omenan viipaleita
Kanelia
Hieman sokeria
Lopuksi:
n. 1 rkl (omenoiden happamuudesta riippuen) sokeria


Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää vesi ja öljy ja se sekoita sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Älä vaivaa. Levitä taikina vuokaan. Heittele päälle omenan viipaleita rennoin ottein, ja ripottele pinnalle kanelia. Voit lisätä omenoiden päälle jo tässä vaiheessa hieman sokeria, jos ne ovat kovin happamia. Paista 200 asteessa  n. 25 min., kunnes piirakka tuntuu keskeltä kevyesti koitettuna kiinteältä, eikä siihen tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Älä paista liikaa, jottei piirakka menetä mehevyyttään. Ripottele pintaan heti uunistaoton jälkeen hieman sokeria. Anna jäähtyä hetki. Nautiskele sellaisenaan, jäätelö kanssa tai lorauta päälle vaikka hieman vaniljakastiketta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...