Helppo, pehmeä ja mehevä omenapiirakka (munaton, maidoton)
Taikina (pienelle n. 20 x 30 cm pellille tai pyöreään n.27 cm korkealaitaiseen vuokaan):
1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
2.5 tl leivinjauhetta
2.5 tl vaniljasokeria
2.25 dl vettä
1 dl rapsi- tai rypsiöljyä
Päälle:
Omenan viipaleita
Kanelia
Hieman sokeria
Lopuksi:
n. 1 rkl (omenoiden happamuudesta riippuen) sokeria
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää vesi ja öljy ja se sekoita sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Älä vaivaa. Levitä taikina vuokaan. Heittele päälle omenan viipaleita rennoin ottein, ja ripottele pinnalle kanelia. Voit lisätä omenoiden päälle jo tässä vaiheessa hieman sokeria, jos ne ovat kovin happamia. Paista 200 asteessa n. 25 min., kunnes piirakka tuntuu keskeltä kevyesti koitettuna kiinteältä, eikä siihen tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Älä paista liikaa, jottei piirakka menetä mehevyyttään. Ripottele pintaan heti uunistaoton jälkeen hieman sokeria. Anna jäähtyä hetki. Nautiskele sellaisenaan, jäätelö kanssa tai lorauta päälle vaikka hieman vaniljakastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D