Pitkästä, pitkästä aikaan tein mokkapaloja. Nuorimmainen lapseni on ollut tämän viikon syyslomalla ja mikä ihaninta hän tuli kotiin käymään. Ja kaikenlisäksi hänellä oli nimipäivät sopivasti tällä viikolla.
Kävimme ensin kahvilassa herkuttelemassa, nimipäivän kunniaksi.
Kahvila on kylämme; La Kar de Mumman Herkkukammari, sen löydät Yhdystie 3, 19600 Hartola.
Mutta sitten kotiin leipomaan.
Ja koska minun kaikki lapseni ovat nuorena rakastanut mokkapaloja, ajattelin tehdä niitä nimppari pöytään.
Mehevät mokkapalat
3,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilijaokeria
1½ tl soodaa
200 g voita
2½ dl vettä tai kahvia
4-5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 dl kermaviiliä (tai esim. maustamatonta jogurttia, piimää)
2 kpl kananmunia
kuorrutus
50 g voita
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria
keitettyä kahvia tai espressoa
pinnalle esim. nonparelleja, kookoshiutaleita tms.
Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaakaojauhe, suola ja vesi. Kiehauta ja jätä jäähtymään. Laita sillä aikaa uuni 200 asteeseen kuumenemaan. Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Kaada jäähtynyt voi-suola-vesi-seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää kermaviili ja kananmunat. Sekoita vielä tasaiseksi ja kaada sitten taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista kypsäksi noin 20 min. Ota pohja pois uunista ja pistele sen pinnalle haarukalla "ansoja" kuorrutteelle. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Valmista kuorrutus sulattamalla voi ja lisäämällä siihen kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Kahvin ja tomusokerin määrän voi päättää oman maun mukaan kuinka paljon kuorrutetta haluaa, itse laitan aina vähintään ison paketillisen (500g) tomusokeria ja kahvia/espressoa sen mukaan että kuorrutuksesta tulee sopivasti levittyvää mutta ei liian löysää ettei kaikki kuorrute valu pohjan reunojen yli. Levitä kuorrute nopeasti pohjan päälle ja lisää koristerouheet ennenkuin kuorrute kovettuu. Leikkaa paloiksi vasta kun kuorrute on kunnolla kovettunut. Mokkapalat mehevöityy jääkaapissa säilytettäessä ja pakasteesta otetut mokkapalat vie kielen mennessään!
Nooh....minä ja tyttäremme emme malttaneet odottaa että kuorutus olisi kovettunut...vaan pakko sitä oli heti maistella.....Ja voi.....kyllä se on hyvää....toisaalta se oli aamullakin taas todella herkullista!!!
On se hyvää!!!
Mokkapalat ovat vaan niin herkkua.
VastaaPoistaSe on totta, aina yhtä herkkua.
Poista