Tänään oli jälleen näpsäkäiden askartelu ilta. Huomenna siitä enemmän mitä tehtiin, illan tarjoamiseen mennään nyt, olin tehnyt meille suolaisen kääretortun. Uusi kokeilu...yllätys yllätys😁......
Näytti kivalta ohjeelta....ja ainahan niille on tarvetta, kaiken lisäksi tämä on taas helppo tehdä ja suht`nopeakin.
Suolainen kääretorttu
Pohja
5 kananmunaa
½ rasiaa ( à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte
1 prk (180 g) crème fraîchea
1 rasia ( 200 g) paprika-chili tuorejuustoa
200 g meetvurstia suikaloituna
50 g rucolaa
Pinnalle
½ rasia ( à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
tuoreita rucolaa
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Yhdistä vaahdot.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 150 asteessa noin 20 min. Jäähdytä.
Yhdistä crème fraîche, tuorejuusto ja meetwursti. Levitä täyte kääretorttulevylle ja levitä pinnalle rucolaa. Minä kyllä pilkoin rucolan massan joukkoon.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Leikkaa päätypalat pois ja aseta tarjoiluastialle. Anna tekeytyä kylmässä.
Vaahdota loppu tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Koristele pursotuksin. Viimeistele mustapippurilla, rucolalla.
täyte |
Tämä on ennen jaakaappiin laitamista. Sakenee tuo täyte kun jääkaapissa on vähän aikaan. |
Oli muuten oikein hyvää. Minulla tuo kääretorttu oli vuorokauden jääkaapissa. Oli saannut hyvin makua ja tuo tuorejuusto oli mukavasti saannut "ryhtiä".
Tää oli niiiiin hyvää!! :)
VastaaPoistaMukavaa että maistui!
Poista