sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Meille töihin tuotiin kiitoksesi yhteistyöstä maisemakahvilan raparperipiirakka. Ja se oli hyvää. Muutenkin tuosta piirakasta olen paljon kuullut kehuja.  

Ja niinpä sitä oli "pakko" kokeilla ja tehdä näpsäköille kahvin kanssa syötäväksi.

Kotiväki kehui ja näpsäkät kehuivat eli onnistui ja maukkaalta maistui.

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Valmistusaika: 60 min 

Annoksia: n. 24 palaa


Muruseos

8 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

250 g voita sulatettuna

Piirakan pohja

2/3 muruseoksesta

2 dl piimää

1 muna

Piirakan täyte

1 litra raparperia paloina

500 g maitorahkaa (tai esim. vaniljarahkaa)

2 dl sokeria

2 munaa

3 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

Piirakan pinnalle

1/3 muruseoksesta

1.  Valmista ensin muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3. Se säästetään piirakan pintaa varten.

2. Sekoita piimä ja muna keskenään ja lisää seos jäljelle jääneeseen (2/3) muruseokseen. Sekoita ja levitä leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle (esim uunivuoka, noin 25x40 cm)

3. Pese ja halutessasi kuori raparperit. Pilko paloiksi ja ripottele pohjataikinan päälle.

4. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle muruseosta.

5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.  Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Piirakan voi myös pakastaa!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...