sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Avokado uunissa

 Nämä uunissa paistetut, ja kananmunalla täytetyt avokadot sopivat alkupaloiksi tai välipaloiksi ja myös aamiaiseksi. Meillä ne oli iltapalana.


Ja sitten siihen kysymykseen mistä tietää, onko avokado kypsä? Sillä kivikovaa avokadoa on miltei mahdoton syödä, eikä sitä varsinkaan saa kuorittua millään. 

Raaka: Kantaa on vaikea irrottaa.

Sopivan kypsä: Avokadon hedelmälihan väri on kauniin kellertävä, ja pinta tuntuu hieman pehmeältä.

Ylikypsä: Avokadon hedelmäliha on tummaa.

Avokadon kypsymistä voi nopeuttaa laittamalla sen paperipussiin yhdessä runsaasti etyleeniä erittävien hedelmien, kuten omenien tai tomaattien, kanssa.

is.fi


Avokado uunissa

2 avokadoa 
4 munaa 
suolaa 
pippuria 
öljyä 

Valitse syöntikypsiä avokadoja, sillä vaikka raa´asta avokadosta tulee paistamalla pehmeä, niin makua siihen ei kuitenkaan tule.

Tällä ohjeella valmistuu ruokaa 2-4 hengelle, riippuen siitä kuinka nälkäisiä ollaan.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja aloitetaan avokadojen käsittely.

Halkaise avokado pituussunnassa ja poista sisällä oleva kivi.

Riko munat yksitellen johonkin kulhoon, ja nosta sen jälkeen kauhaa tai lusikkaa apuna käyttäen keltuaiset avokadoissa oleviin koloihin.
Lopuksi täytä kolot valkuaisella, näin saat juuri sopivan määrän kanamunaa noihin avokadon koloihin.

Toki voit rikkoa munat suoraan avokadoissa oleviin koloihin, mutta en suosittele, sillä yleensä siinä käy niin, että valkuainen ei mahdu siihen koloon kokonaan keltuaisen kanssa, vaan se valuu yli.

Mausta avokadot ja munat ripauksella suolaa sekä pippurilla, jonka jälkeen nosta ne uunipellille, jolle on laitettu esim. foliota kurttuun, sen avulla avokadot pysyvät oikeassa asennossa, eivätkä kaadu.

Tuo folio suojaa myös samalla sitä, jos paistamisen aikana munanvalkuainen kuplii avokadossa olevasta kolosta pois.
Nosta uunipelti uuniin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes keltuainen on hyytynyt ja saanut pintaansa hiukan väriä.

Ihan kokonaan ei kannata antaa keltuaisen hyytyä, vaan jättää se hiukan valuvaksi, silloin se on herkullisimmillaan.




Minun iltapla, uunissa paistettu avokado, patonginpala, kananakki, maustekurkkua, juustoa



Joskus on sanottu, että avokado ei kestä paistoa, mutta kylläpä nuo näytti hyvin selviävän tästä ja täytyy todeta, että herkullista oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...