torstai 20. tammikuuta 2022

Lihamureke

 Eipä ole tullut pitkään aikaan tehtyä jauheliha mureketta. Mieli on kyllä useasti tehnyt sitä, mutta eipä vaan ole tullut tehtyä. Nyt sekin asia on korjattu!

Tein mureketta jonka sitten vielä glaseerasin. Maistui!!! Tätä glaseerausta en ole aikaisemmin tehnyt, mutta jatkossa teen varmaan aina, sen verran hyvää tuli!

Murekkeenkin olen aina tehnyt korppujauhoihin, joten tällä kertaa tuli kokeiltua uutta reseptiä, kun tämä mureke tehtiin kaurahiutaleihin.


Mehevä lihamureke

(1 sipuli)

(6 oksaa tuoretta timjamia)

2,4 dl pikakaurahiutaleita

0,8 dl täysmaitoa

2 munaa

1 rkl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl sinappijauhetta

n. 800 g jauhelihaa


Glaseeraus:

0,8 dl ketsuppia

2 rkl dijonsinappia

1 rkl tummaa sokeria

2 tl Worcesershire-kastiketta

1 tl chilikastiketta


Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja uuni lämpiämään 190 asteseen

(Kuori sipuli ja raasta se raastimen isoimmalla terällä isoon kulhoon. Nypi timjaminoksista lehdet niin, että saat niistä yhteensä 2 teelusikallista. Lisää kulhoon.)

Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, maito, munat, suola, mustapippuri ja sinappijauhe. Lisää jauheliha ja vaivaa se hellästi käsin taikinan joukkoon. Laita massa mureke-/leipävuokaan ja tasoita pinta lastalla.

Paista mureketta uunissa 45 minuuttia. Valmista sillä välin glaseeraus: sekoita kulhossa ketsuppi, dijonsinappi, sokeri, worcestershire-kastike ja chilikastike.

Ota mureke uunista ja levitä glaseeraus sen päälle lastan avulla. Laita mureke takaisin uuniin viel noin 10-25 minuutiksi, kunnes kastike on karamellisoitunut ja mureke sisältä kypsää.

Anna murekkeen jäähtyä 15 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Enpäs ole koskaan tajunnut glaseerata lihamureketta. Seuraavalla kerralla testaan, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...