Pitkästä aikaan kaivoin kaapista airfryerin. Tein eilen perunakroketteja eli croquetas, jotka kyllä öljyssä paistetaan yleensä, mutta ajattelin kokeilla minkälaisia niistä tulisi ilman öljyä.
Ja kyllähän niistä tulikin, ihan maukkaita ja herkullista syötävää.
Perunakroketit eli croquetas
½ kg jauhoisia perunoita
1 ½ rkl voita
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria myllystä
100 g (kovaa lampaanmaitojuustoa) laitoin chettaria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja, osaan laitoin pankojauhoja
(3 dl rypsiöljyä )
Keitä perunat kuorineen kypsiksi, 15-20 minuuttia. Kuori perunat kuumina ja (paina siivilän läpi)laita perunapuristimeen ja tee "lumeksi". Sekoita voi, suola ja pippuri joukkoon. Jäähdytä perunamassa.
Raasta juusto perunan joukkoon. Sekoita hyvin. Pyöritä massasta käsin 8 tasakokoista soikiota.
Vatkaa munan rakenne rikki. Mittaa jauhot eri kulhoihin. Pyöritä kroketit ensin vehnäjauhoissa, sitte kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
(Lämmitä öljy 180-asteiseksi. Keitä kroketit öljyssä kahdessa erässä kullankeltaisiksi, reilu minuutti, juuri ennen tarjoamista. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla.) Paistoin airfryerissä, lämpötila 180 astetta n. 15-20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D