Eilen illalla tein meille iltapalaksi lämpimiä voileipiä. Nämä lämpimät voileivät eli lämppärit valmistuu helposti iltapalaksi, välipalaksi, vieraille jne nopeasti uunissa. Lämpimät leivät ovat todellakin klassikoita.
Itse olen pohjana käyttänyt yleensä paahto- tai ruisleipä.
Meillä perinteisiä täytteitä on makkarat/nakit, metvursti, tonnikala, kinkku, ananas ja tietysti juusto paljon. Oikeastaan laitan kaikkea mitä mieleen tulee ja mitä jääkaapista löytyy ja mikä tuntuu sopivan minun mielestä sillä hetkellä siihen leipään.
Tein 3:sia leipiä. Tämän kerran lämppäreihin laitoin;
Meille jotka eivät syö makkaraa tuli;
-tonnikala majoneesi sekoitus johon sekoitin vielä texmex juustoraastetta. Päälle vielä tein kukan ananaksesta ja kirsikkatomaatista.
Päälle vielä vähän tuota texmex juustoraastetta.
Näiden voileipien päälle tein vielä uppomunan.
Uppomunat
1 kananmuna / syöjä
2 l vettä
1,4 dl väkiviinaetikkaa
Ssolaa ja pippuria
Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti.
Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan.
Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen.
Keitä munia 2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.
Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi leivän päällä.
Aivan ihania olivat nämä leivät! Tuo uppomuna oli ihana lisä tuolle lämppärille!
Meillä tehdään lämppäreitä tosi usein. Yleensä silloin kun jääkaapissa ei mitään muuta syötävää ole, niin lämppärit saa aina jostain aineksista kyhättyä kasaan. Ja yleensä niistä tulee sitä parempia, mitä enemmän ne on jämistä tehty. Tulee rohkeammin kokeiltua uusia variaatioita.
VastaaPoistaUppomunia sen sijaan en ole koskaan vielä kokeillut. Tässä oli nyt niin hyvät kuvalliset ohjeet, että ehkä uskaltaudun minäkin kokeilemaan. :)
Lämppärit on kyllä hyviä. Ja niihin on kiva "tyhjentää" jääkaappi! Toi uppomuna kyllä täydensi lämppärin, teki siitä "kuninkaalisen" =D =D
Poista