keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Hölkynkölkyn hölskytyskurkut

 Yleensä tulee tehtyä näitä hölskytyskurkkuja kesäisin.......miksiköhän? Kun ne ovat hyviä näin talvellakin!!!

Tein tuohon minun lauantain leipäbaariin näitä lisukkeeksi.

Hölskytyskurkut

1(n. 300 g) kurkku tai avomaankurkku kuorittuna

nippu tilliä

2rkl sokeria

1/4tl suolaa

3rkl väkiviinaetikkaa

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa.

Pane kulhon kanneksi sopivan kokoinen lautanen ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan.

Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Hienonna vielä päälle runsaasti tilliä.

Itseltä löytyi kaksi pientä kurkun pätkää. jotka leikkasin pituussuuntaisesti.


Tein mies väelle viime lauantaiksi nugetteja ja lohkoperunoita.  Löydät nugetti ohjeet; TÄÄLTÄ. Tuossa ohjeessa olen leivittänyt ne natsoilla, kananmunalla ja vehnäjauhoilla. Nämä lauantaiset leivitin ihan vehnäjauho, kananmuna ja korppujauhoa käyttäen.

Lohkoperunoiden ohje löytyy TÄÄLTÄ.

Tässä kuvaa ruuasta....








Hyvin meni kaupaksi tuo ruoka....omatekemät nugetit on kyllä maailman parhaita!!! 

2 kommenttia:

  1. enpäs muistanut koko etikkaa.käytettiinköhän meillä ollenkaan.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...