Yleensä tulee tehtyä näitä hölskytyskurkkuja kesäisin.......miksiköhän? Kun ne ovat hyviä näin talvellakin!!!
Tein tuohon minun lauantain leipäbaariin näitä lisukkeeksi.
Hölskytyskurkut1(n. 300 g) kurkku tai avomaankurkku kuorittuna
nippu tilliä
2rkl sokeria
1/4tl suolaa
3rkl väkiviinaetikkaa
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kulhoon hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa.
Pane kulhon kanneksi sopivan kokoinen lautanen ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan.
Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Hienonna vielä päälle runsaasti tilliä.
Itseltä löytyi kaksi pientä kurkun pätkää. jotka leikkasin pituussuuntaisesti. |
Tein mies väelle viime lauantaiksi nugetteja ja lohkoperunoita. Löydät nugetti ohjeet; TÄÄLTÄ. Tuossa ohjeessa olen leivittänyt ne natsoilla, kananmunalla ja vehnäjauhoilla. Nämä lauantaiset leivitin ihan vehnäjauho, kananmuna ja korppujauhoa käyttäen.
Lohkoperunoiden ohje löytyy TÄÄLTÄ.
Tässä kuvaa ruuasta....
Hyvin meni kaupaksi tuo ruoka....omatekemät nugetit on kyllä maailman parhaita!!!
enpäs muistanut koko etikkaa.käytettiinköhän meillä ollenkaan.
VastaaPoistaLuulisin että on....👍😁
Poista