torstai 24. helmikuuta 2022

Juustoleipä

 Tällä kertaa leipä täytettiin juustolla. On kolmannen putousleivän vuoro. Ensin oli pestolla täytetty, sitten olutleipää ja nyt juustoleipä joka varmaan on tunnetuin näistä kolmesta. Itse olen tehnyt juustoleipää, mutta eri ohjeella kylläkin.


Juustoleipä

7 ½ dl vehnäjauhoja

1½ tl kuivahiivaa

1½ tl suolaa

4 dl vettä

200g raastettua cheddaria (itselläni oli mozzarella raastetta, cheddarilla saa värikkäämmät raidat leipään)


Sekoita vehnäjauho, kuivahiiva, suola sekaisin. Lisää vesi. Sekoita. Laita taikina jääkaappiin ja anna sen olla noin 12-18 tuntia.

Ota taikina jääkaapista ja kaada se jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa. Tee taikinasta taputtamalla  levy ja ripottele juusto siihen. Nostele reunat keskelle ja taita vielä keskestä. Taputtele jälleen levy ja laita juustoa. Tee samanlailla kuin ensimmäisen kerran. 

Tee leipä ja laita se pellille tunniksi kohoamaan liinan alle.

Paista 200 asteessa n. 45 min.

Rapean pinnan leivälle saat kun laitan sen liinan alle jäähtyä. Itse voitelin kuuman leivän voisulalla ja siitä leipä saa kiillon ja pehmeyden.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...