Eiliseen putousiltaan aloitin valmistelun jo perjantai iltana. Tein nimittäin neljän leivän taikinat jääkaappiin nousemaan. Tarkoitus oli tehdä "voileipäbaari" lauantai iltaan. Ja sellaisen sain aikaankin. Kaikki neljä leipää onnistuivat.
Tälle päivälle laitan ohjeen pestoleivästä. Muut kolme ohjetta ja leipää tulevat tulevan viikon aikana.
Puolitin itse ohjeen, siksi leipä näyttää niin "pieneltä". |
Pestoleipä
7½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
1½ tl suolaa
4 dl vettä
n. 50 g pestoa
Sekoita vehnäjauho, kuivahiiva, suola sekaisin. Sekoita. Lisää vesi. Laita taikina jääkaappiin ja anna sen olla noin 12-18 tuntia.
Ota taikina jääkaapista ja kaada se jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa. Tee taikinasta taputtamalla levy ja levitä pesto siihen. Nostele reunat keskelle ja taita vielä keskeltä . Taputtele jälleen levy ja laita pestoa. Tee samanlailla kuin ensimmäisen kerran.
Tee tämän jälkeen leipä ja laita se pellille tunniksi kohoamaan liinan alle.
Paista 200 asteessa n. 45 min.
Rapean pinnan leivälle saat, kun laitat sen liinan alle jäähtyä. Itse voitelin kuuman leivän voisulalla ja siitä leipä saa kiillon ja pehmeyden.
Tässä voitelemattomana leipä. |
Pesto on niin hyvää, että tämä on ihan varmasti herkullista leipää. Ja tuo pesto tulee hauskoina kuvioina esiin leivän sisältä. Tämä olisi mitä parhainta tarjottavaa myös buffet-pöydässä tai brunssilla.
VastaaPoistaPesto on kyllä hyvää ja moni käyttöinen.
PoistaVoi että, tämä on taatusti hyvää leipää! Otanpa reseptin talteen ja testaan! Pesto on herkkua.
VastaaPoistaPesto on todellakin herkkua. Ja maukasta oli tuo leipä!
Poista