sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Pestoleipä

 Eiliseen putousiltaan aloitin valmistelun jo perjantai iltana. Tein nimittäin neljän leivän taikinat jääkaappiin nousemaan. Tarkoitus oli tehdä "voileipäbaari" lauantai iltaan. Ja sellaisen sain aikaankin. Kaikki neljä leipää onnistuivat. 

Tälle päivälle laitan ohjeen pestoleivästä. Muut kolme ohjetta ja leipää tulevat tulevan viikon aikana.

Puolitin itse ohjeen, siksi leipä näyttää niin "pieneltä".

Pestoleipä

7½  dl vehnäjauhoja

1/4 tl kuivahiivaa

1½ tl suolaa

4 dl vettä

n. 50 g pestoa

Sekoita vehnäjauho, kuivahiiva, suola sekaisin. Sekoita. Lisää vesi. Laita taikina jääkaappiin ja anna sen olla noin 12-18 tuntia.

Ota taikina jääkaapista ja kaada se jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa. Tee taikinasta taputtamalla  levy ja levitä pesto siihen. Nostele reunat keskelle ja taita vielä keskeltä . Taputtele jälleen levy ja laita pestoa. Tee samanlailla kuin ensimmäisen kerran. 

Tee tämän jälkeen leipä ja laita se pellille tunniksi kohoamaan liinan alle.

Paista 200 asteessa n. 45 min.

Rapean pinnan leivälle saat, kun laitat sen liinan alle jäähtyä. Itse voitelin kuuman leivän voisulalla ja siitä leipä saa kiillon ja pehmeyden.







Tässä voitelemattomana leipä.


4 kommenttia:

  1. Pesto on niin hyvää, että tämä on ihan varmasti herkullista leipää. Ja tuo pesto tulee hauskoina kuvioina esiin leivän sisältä. Tämä olisi mitä parhainta tarjottavaa myös buffet-pöydässä tai brunssilla.

    VastaaPoista
  2. Voi että, tämä on taatusti hyvää leipää! Otanpa reseptin talteen ja testaan! Pesto on herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto on todellakin herkkua. Ja maukasta oli tuo leipä!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...