keskiviikko 22. toukokuuta 2024

Kevät seurantaa

Kevät alkaa olemaan siinnä mallilla, että melkein kaikki "lisukkeet" ollaan lasten kanssa tehty ennenkuin lomille mennään ja hoitoon/töihin tullaan......kuka milloinkin.

Eilen meillä oli sellainen pihatapahtuma, missä lapset esittivät muutaman laulun ja loppu aika lapset ja vanhemmat voivat käydä erilaisissa pienissä pisteissä, missä  sitten yhdessä saivat kokeilla jotain kivaa tehtävää....esim. saippuakuplien puhaltamista, katuliidulla piirtämistä jne....Lopuksi kaikki "palkittiin" jäätelöllä. 

Eilinen ilta oli kiva. 

Meidän henkilökunta sai aivan ihan kortin. Ihan siitä liikuttui....vai mitä olette mieltä;

Olisit voinut valita toisinkin. Aloittaa aamusi kahvilla ja kävelyllä, tehdä siistiä sisätyötä taustalla pelkkä paperin valkoinen kahina. Heittää takin hartioille huolettomasti aina lounasaikaan, ja syödä, mitä milloinkin mieli tekee, seurassa, jota kulloinkin kaipaat.

Mutta sinä valitsit toisin. Nyt aloitat päiväsi pimeällä. Ennen kuin ehdin tarttua päiväkodin ovenkahvaan, olet valmistellut rauhan, johon saan tuoda itseni ja lapseni kaikissa mielentiloissa. Ruokaillessasi nostelet pudonneita haarukoita, takin sijasta puet kurahousuja sarjassa, pyyhit poskilta äidinikävää.

Olisit voinut valita toisinkin. Silti joka päivä palautat syliini leikistä kylläisen lapsen. Hymyillen sanot ”ei se mitään” ja ”älä huolehdi”, vaikka joudut muistuttamaan samasta asiasta kolmatta kertaa. Pakkaat reppuun piirrustukset ja kiviaarteet. Kotona kuulen lastenhuoneesta haparoivaa laulua - sinä olet opettanut sen.

Olisit voinut valita toisinkin. Mutta valitsit lapseni, valitsit minut, ja valitsit vastuun, joka olisi kenelle tahansa raskas kantaa. Valintasi ansiosta minä voin päivisin hengittää syvään ja öisin nukkua rauhassa. Ja vaivannäkösi vuoksi jokainen pimeä ja kylmä talviaamu alkaa perheessämme paremmin.

Siksi, että sinä valitsit toisin.
Kiitos, että valitsit toisin.


Tänään me lähdimme käymään metsäretkellä. Meillä oli pieni tehtävä tehtävänä.....Tämä retki oli ihana. Paljon kivaa nähtiin ja koettiin. 



Tässä oli suden yöpymis paikka.

Hei, me nähtiin ihana pieni sisilisko!
 Vaikka aurinko paistoi, minulle kiven kovaa ensin väitettiin että on vesisade. Pöllön "laulua" kuulivat....Kaksi eri puulajia....iso puu ja iso puu...
Lapset keksivät meidän ryhmälle nimeksi PUPU. Lapset saivat ottaa meidän retkeltä jotain mukaan, josta väsäsin taulun sitten. Tässä se taulu on.


2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkua ja munavoita

 Eilen oli taas niiiiiiin lepponen lomapäivä ettei toista leppoisempaa ole ollutkaa.  Ei vaan kiirusta on ollut. Yritin vähän pölyjä pyyhkiä...