maanantai 2. helmikuuta 2015

Erimaiden perinneruokia ja askartelua, 2015 /1

Jälleen alkoi meidän ihana kurssimme.....eli erimaiden perinneruokia ja askartelua. Tällä kertaa maa jota "peilailtiin" oli Français (Ranska =D ) ja sivuttiin ystävänpäivää myös askartelussa. Joten niistä saatte lukea tässä kirjoituksessa.

Ensiksi teimme ruoka puolen, että salaatissa kerkeisi "vetäytymään" maut kohdilleen...toisena tehtiin piirakka joka piti olla uunissa.

Itse olin salaatti ryhmässä.....joten aloitan siitä;

Salaatti tehtiin astiaan kerroksittain.

Tarvitset; Omenaa, broileria (kanaa), kananmunaa, porkkanaa, pähkinää, juustoraastetta, majoneesia, ranskankermaa. Ja sitten aloitetaan rakentamaan tätä salaattia.....

Salaattikulhon pohjalla laitetaan ensin omenaa, jotka on suikaloitu ohkaiseksi paloiksi.
Omenoiden päälle tulee ranskankerma/majoneesi sekoitus, sen jälkeen laitettan broilerifilettä, joka oli keitetty kypsäksi vedessä jossa oli suolaa.
Broilerin päälle jälleen ranskankerma/majoneesi sekoitus.
Sitten uusi kerros johon laitettan keitetyt kananmunat jotka on pilkottu, jälleen ranskankerma/majoneesi sekoitus. Sen jälkeen laitettiin porkkanaraastetta ja pähkinää joka oli murskattu pieneksi.
Jälleen kerros ranskankerma/majoneesi sekoitusta, ja lopuksi päälle juustoraastetta ja pähkinää.
Sitten kylmään, että tekeytyy. kuvaa salaatista.....








Sitten mennään ystävänpäivään ja askarteluun....Vähän tietoa;"Ystävänpäivä on mahdollisesti saanut alkunsa muinaisen Rooman Lupercalia-juhlasta, jota vietettiin 15. helmikuuta. Juhlalla kunnioitettiin Junoa, roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa."

Me teimme ihanan koristuksen....oveen....seinälle roikkumaan....
Tähän askarteluun tarvitaan;
-koivun taipuisaa oksaa
-rautalankaa
-huopaa
-helmiä
-paperinarua
-kuumaliimaa
-pitsinauhaa

Jokainen sai tuollaissen "vihdan" joka oli laitettu rautalangalla kiinni.

Ensin se jaettiin kahtia ja sitten reunimmaiset risut kieputeltiin muiden oksien ympäri.



Sitten siitä tehtiin kaunis sydän, laiteltiin rautalangalla kiinni ja tehtiin huovasta ruusuja . Paperinarusta lehtiä...


Tässä ruusuista vähän kuvaa...






charmant!

Sitten tuleekin sen piirakan vuoro....Teimme omenapiirakan....Tässä kaikki aineet sekoitettiin sekaisin ja pellille ja uuniin.

Omenapiiras

5 valkuaista, 2,5dl sokeria, vaniliinisokeria + kanelia + leivinjauhetta 2,5 tl, vehnäjauhoa 3 dl, pähkinää sekä 5 omenaa kuorittuna ja pilkottuna pieniksi kuutioiksi. 

Omenat pitää kuoria, uunin lämpötila on 180 astetta. Vatkaa valkuaiset ja sekoita muut aineen ja lisätään valkuaismassaan. Laita pellille ja paista noin 30 min.

délicieux

bon appétit


2 kommenttia:

  1. salaatti kuulostaa ruokasalta,ja hyvältä.Vieläkö kurssia on monta kertaa?

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...