keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Pizzaaa...ja missä muodossa?!!

Jokusen aika sitten lueskelin pinterest:n sivuja ja löysin mukavan tuntusen ruokakuvan.....josta sitten pääsin kuvan reseptiin...Otsakkeessa luki; Oh, Yes We Did! Pepperoni Pizza Cake.

Nyt oli hyvä kokeilla sillä jo monta pvää kipeenä ja jääkaappi täynnä vajaita purkkeja/pussukoita....oli siis aika kyhätä pizzakakku että saa ruokaa! ;) =D Etsin suomenkielistä versioo kakusta, ja päädyin tälläiseen blogiin kuin; Helenan hella ,mukavan tuntuiset sivut....ja sieltä luin suomi versiota...vaikka olin minä jo tuon englankielisenkin lukaissut....ja hahmottanut miten se tehdään...

Pizzapohja....
(Tein normaali 3 pizza pohjan taikinan,  kolmin kertaisen määrän)

Tällä kertaa minun jauhot oli kokeilua....älä ota mallia =D heh...tee normaali pizza taikina niin pääset helpommalla!!!

4,5 dl vettä
 ½ pkt tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
6 rkl öljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoa, n. 3 dl gluteenitonta jauhoseosta, n.3 dl vehnäjauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja sekoita niin että se liukenee. Lisää jauhot ja öljy ja lopuksi öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Laita takina kohoamaan liinan alle. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi jaa se 5 osaan. Yksi vähän isompi pallo ja 4 samankokoista. Leivo noista 4 kappaleesta irtopohja vuoan kokoisia ympyröitä. Laita leivinpaperin päälle pizzapohja ja pistele se haarukalla. Ja paista ne 200 asteessa n. 10-15 min.


Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi. Leivo siita isommasta palasta irtopohja vuoan reunoille suikale ja laita se siihen niin että se on pikkusen yli ja pohjalta leivinpaperin päällä.






Tässä vaiheessa voit tehdä pizzatäytteet valmiiksi, paistaa ja pilkota.....Minulla oli jauhelihaa, tonnikalaa, kinkkusuikaleita, meetfurstia, juustoraastetta, aurajuusto muruja sekä päälle laitoin vielä ananasrenkaita ja tomaattia....Ja tietysti tomaattikastiketta.

Kun olet paistanut nuo pohjat aletaan kokoamaan....leivinpaperin päälle ensin yksi pizzapohja.




Tämän päälle sitten ensin tomaattikastiketta....




Sitten täytteet ja juustoraastetta....

tästä puuttuu vielä juustoraaste.....vasta täytteet laitettu





Sitten uusi pizzapohja...ja täytteet....juustoraaste...ja pizzapohja....

Kun olet laittanut viimeisen pohjan kääntele reunoilla olevaa taikinaa hieman päälle, ota loput pois, tämän jälkeen tomaattikastike ja koristuksia...minulla siis ananasta ja tomaattia..(HUOM. Jos pohjat ovat liian isoja leikkaa ylimääräset pois...ja jos taas liian pieniä paikkaile taikinalla tai ylimääräisillä paloilla =D )




Päälle sitten juustoa.....

Pistä uuniin 200 asteeseen n. 20-30 min

Tässä kakku otettu unista ulos.....anna pikkusen jäähtyä ennen kuin irrotat vuoasta.

Tässä sitä nyt sitten jo syödään...ja oli hyvää...ihan varmasti tätä saa meidän perhe + vieraatkin aina silloin tällöin...oli sen verran hyvää ja täyttävää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pihin emännän lehtipihvi jauhelihasta

Näitä pihvejä olen tehtyä muutaman kerran aikaisemmin. Ja pihvit ovat siis pelkkää jauhelihaa, ei mitään muuta. Jauhelihasta "lehtipihv...