keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Tuuttipullat

Tuuttipullat












Olkaapa hyvät.....kuvat tuli ensin ja sitten ohjeeseen =D Tuuttipullat ovat erilainen laskiaispulla vaikka...Tuutithan voi mukavasti täyttää mieli täytteillä. Jos teet laskiaiseen voit laittaa mantelitäyttettä vaikka. Näissä minun tuuttipullissa oli hilloa ja kermavaahtoa. Mutta laitan teille myös mantelitäytteen ohjeen jos vaikka joku innostuisi laittamaan tälläisiä laskiaiseen.

Tuuttipullat
n. 12 pullaa (itselläni on 8 tuuttia...joten tein 8 ja tulivatkin tosi muhkeaksi)

taikina;
2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
0,75 tl suolaa
1 pieni kananmuna
2 tl vanilijasokeria
0,25 tl kanelia
noin 7 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita

Voiteluun kananmunaa ja päälle voi laittaa raesokeria tai mantelirouhetta (no, minullahan piti olla kaapissa, mutta pyh....olinkin kaikki käyttänyt, joten meidän pullat oli ilman koristuksia :) )

Täytteeksi tosiaan laitoin vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

Mantelitäyte;
1 pkt (150g) mantelimassaa
0,5 dl kermaa
3 rkl kinuskikastiketta
ripaus suolaa
muutama tippa karvasmanteliaromia

Ja sitten taikinan tekoon! Mittaa kulhoon maito, hiiva, sokeri, suola, kananmuna, vaniliinisokeri ja kaneli. Sekoita ja alusta joukkoon kaksi kolmasosaa jauhoista. Vaivaa sekaan voi ja loput jauhoista. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan levätä puoli tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kauli 40 x30 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy 40x2,5cm kokoisiksi suikaleiksi. Kieputa suikaleet voideltujen sarvimuottien ympäsille ja nosta leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna kohota hyvin liinan alla. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle joko raesokeria tai mantelirouhetta.
Paista 200 asteessa 7-10 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ja poista sarvimuotit pullista.

Mantelitäytteen teko; Vatkaa kaikki aineet sekaisin tasaiseksi massaksi.

Täytä tuuttipullat ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...