sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Uunilohi

Meillä oli tänään lohi päivä! Joten tarjolla oli uunilohta...tässä helppo, maukaus uunilohi resepti.



Uunilohi
4 - 6 annosta

1 (n. 700 g) kirjolohifilee
1/4 tl  suolaa
1/2 tl  sitruunapippuria
1 rkl  sinappia
1prk  (2,5 dl) ruokakermaa ( Kippari)
2 rkl  tuoretta tilliä

Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot. 




Ripota fileen pintaan nahattomalle puolelle suola ja pippuri ja levitä sinappi. Anna maustua hetkisen.




Nosta filee suunnilleen fileen kokoiseen uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. 

  


Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa 20 min. Ota vuoka uunista. Poista fileestä nahka. 




Kaada ruokakerma fileen päälle. Jatka kypsentämistä 20 min tai kunnes kypsä. 





 Ripota kalan pinnalle hienonnettua tilliä. 


Huom! Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää, raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Nam...hyvää oli!!!!


1 kommentti:

  1. Hei,lohta oli meilläkin tänään ruokana...Enpä oo tajunnut,et näin valmistettuna saa kastikkeen samalla lämmöllä valmiiksi,oon vaa paistanut pelkän kalan,kiitos vinkistä.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...