Pitkästä aikaan tuli tehtyä perunarieskaa ja kyllä, se on yhtä hyvää kuin ennenkin! =D Jääkaapissa oli tosi paljon perunamuussia jäännyt, joten tein siitä. Tässä teille ohje ja kuvaa aikaan saannoksistani.
PERUNARIESKA
3 dl
perunamuusia
1 tl
suolaa
1
kananmuna
2-3 dl
ohra-, vehnä- tai hiivaleipäjauhoja tai vaikka pikkaisen jokaisesta jauho pussista
Voiteluun; sulaa voita
Sekoita kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot.
Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä. Taikinaan ei tarvitse vaivata sitkoa. Taputtele taikinasta neljä pientä,
pyöreää rieskaa leivinpaperin päälle. Käytä jauhoja apuna, ettei taikina
tartu. Pistele rieskat haarukalla. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Paista rieskoja 5–8 minuuttia tai kunnes
pinta on hieman ruskistunut. Voitele rieskat sulalla voilla.
Itse tein tuon ohjeen 7 x:sti =D eli sitä muussia oli paljon.....ja niitä rieskoja tuli, mukavasti.... =D
Ja parhaimillaanhan nämä ovat kun ovat kuumia....nam...nam...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Valokuvakehys
Olotila alkaa olemaan ihan ok, vaikka vieläkin välillä sellainen ovela pyörähdys päässä käväsee. Mutta onneksi kumminkin olotila alkaa olema...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilisien tonnikalapyöryköitten kanssa tein ensimmäisen gluteenittoman kastikkeen....Nam, että tulikin hyvä kastike.... Tällä ohjeella sa...
-
Ostin itselleni uuden air fryerin. Tämä on tälläinen oikea monitoimilaite. Sillähän pystyy tekemään vaikka mitä! Tosiaan tässä on kiertoilm...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D