Pitkästä aikaan tuli tehtyä perunarieskaa ja kyllä, se on yhtä hyvää kuin ennenkin! =D Jääkaapissa oli tosi paljon perunamuussia jäännyt, joten tein siitä. Tässä teille ohje ja kuvaa aikaan saannoksistani.
PERUNARIESKA
3 dl
perunamuusia
1 tl
suolaa
1
kananmuna
2-3 dl
ohra-, vehnä- tai hiivaleipäjauhoja tai vaikka pikkaisen jokaisesta jauho pussista
Voiteluun; sulaa voita
Sekoita kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot.
Vaivaa vain sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä. Taikinaan ei tarvitse vaivata sitkoa. Taputtele taikinasta neljä pientä,
pyöreää rieskaa leivinpaperin päälle. Käytä jauhoja apuna, ettei taikina
tartu. Pistele rieskat haarukalla. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Paista rieskoja 5–8 minuuttia tai kunnes
pinta on hieman ruskistunut. Voitele rieskat sulalla voilla.
Itse tein tuon ohjeen 7 x:sti =D eli sitä muussia oli paljon.....ja niitä rieskoja tuli, mukavasti.... =D
Ja parhaimillaanhan nämä ovat kun ovat kuumia....nam...nam...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mitäs näistä tuumaatte
Heinäkuuta elellään, mutta HEI...kohta on syksy ja ilmat viilenevät....tai sitten ei! No, joka tapauksessa viileämpää tulee, kuin nämä kesä...

-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Eilen illalla istuskelin sängyllä ja samalla kun telkkua katselin ajattelin kokeilla tehdä piipunrassista kukkasia...Ostin nimittäin kirppar...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D