Eilen oli sitten toka vika putous. Viime viikolla olinkin lauantain töissä, joten en päässyt tekemään eväitä. Onneksi eilen ei ollut töitä....vasta tänään! =D
Eiliselle eväille tein focaccian. Tosi herkullinen....
Focaccia
1 iso, melko paksu Focaccia-leipä
1 kuivahiiva
3½ dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
1½ tl suolaa
1rkl hunajaa tai sokeria
5 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl durumvehnäjauhoja
Pinnalle yleisesti:
kirsikkatomaatteja
1 rkl rosmariinia, paahdettua sipulirouhetta tai yrttisekoitusta
1 tl sormisuolaa tai muita suolakiteitä
n ½ dl oliiviöljyä
Minulla oli päällä/koristeena;
kurpitsan siemeniä
tilliä
paprikaa
kirsikkaatomaattia
Lisää kädenlämpöiseen veteen oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhoja jakuivahiiva vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.
Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella. Laita koristeet. Voitele leipä oliiviöljyllä.
(Ripottele päälle yrtit ja sormisuolaa.)
Paista leipää noin 10–15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Voitele heti oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.
Tuo oliiviöljy antaa kyllä herkullisen maun tuohon focacciaan.
Tää on niin nätti! Ja herkullisen näköinen! :)
VastaaPoistaKiitos! ☺
Poista