sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Focaccia

Eilen oli sitten toka vika putous. Viime viikolla olinkin lauantain töissä, joten en päässyt tekemään eväitä. Onneksi eilen ei ollut töitä....vasta tänään! =D 

Eiliselle eväille tein focaccian. Tosi herkullinen....


Focaccia 

 
1 iso, melko paksu Focaccia-leipä
1 kuivahiiva
3½ dl  vettä
3 rkl  oliiviöljyä
1½ tl  suolaa
1rkl  hunajaa tai sokeria
5 dl  vehnäjauhoja
n. 2  dl  durumvehnäjauhoja


Pinnalle yleisesti:
kirsikkatomaatteja
1 rkl rosmariinia, paahdettua sipulirouhetta tai yrttisekoitusta
1 tl sormisuolaa tai muita suolakiteitä
n ½ dl oliiviöljyä

Minulla oli päällä/koristeena;

kurpitsan siemeniä

tilliä

paprikaa

kirsikkaatomaattia


Lisää kädenlämpöiseen veteen  oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhoja jakuivahiiva vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella. Laita koristeet. Voitele leipä oliiviöljyllä. 

(Ripottele päälle yrtit ja sormisuolaa.)
    

Paista leipää noin 10–15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Voitele heti oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.

 




Tuo oliiviöljy antaa kyllä herkullisen maun tuohon focacciaan.


2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...