Vapaa päivän kunniaksi leivoin pullaa. Tein kuorutteet päälle....vähän väriä tähän lumiseen maailmaan mikä täällä meillä Suomessa vallitsee!
Pullataikina
½ l maitoa-kahvia
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1 kananmuna
1–2 tl suolaa
2 dl taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
12–14 dl vehnäjauhoja
150–200 g margariinia tai voita
Voiteluun
kananmuna, maitoa tai sokerivettä
Kuorutus
4½ dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
1½ rkl vettä
3 tippaa vihreää geeliväriä
5 tippaa sinistä geeliväriä
3 tippaa punaista geeliväriä
Liuota kädenlämpöisen maito-kahvin joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.
Leivo taikinasta jauhotetulla työpöydällä pikkupullia. Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla.
Paistolämpötila ja aika;
pikkupullat 225º:ssa 10–15 min.
Sekoita kuorutuksen aineet tehnaksi. Jaa se kolmeen osaan ja värjää eri väreillä. Kasta pullat yksitellen kuorutteisiin. Koristele nonparareilla.
Keltaisella värillä saa mukavasti pääsiäiseen pullaa.....
Tulipa heti paljon pirteämmät kun näkee vaivaa kuorrutteen tekemiseen!❤️
VastaaPoistahttps://jasukuvaa.blogspot.com/
Näin on, pienellä vaivalle iloisempi mieli! =D
Poista