Pientä syömistä oli viikonlopun lauantai illan putous pöydässä. Olen jonkin aika sitten ostanut valmiit pohjat petit fours tyyppiseen tarjoiluun.
Ja kyllä....välillä on ihan kiva kokeilla valmiita tuotteita. Ja välillä pääsee vielä yllättymään. Tämä oli kyllä hyvä kokeilu ja sopi tähän iltaa hienosti.
Eivätkä olleet niin hauraita kun ajattelin. Pysy hyvin koossa ja oli helppo täyttää...ja eivät edes pehmenneet täytteestä. Ajattelin että imevät täytteen koskeuden, mutta eivät kyllä imeneet.
Näihin laitoin sisälle sellasien mätimousse massan. En käyttänyt kalanmätiä vaan "vekemätiä". Oletteko maistaneet merilevämätiä, ihana herkku!
Mätimousse
100 g merilevämäti (siian, muikun tai kirjolohen mätiä)
1 kpl kananmunia
2 rkl persillijaa
200 g smetanaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
Keitä kananmuna kovaksi. Hienonna kananmuna, sipuli ja persilja silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita mousse jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Koristeeksi laitoin sitten maustekurkun puolikkaan ja tilliä.
Tuosta mätimousesta tuli kyllä hyvää tuon merilevämädin kanssa. Se antää mukavan maun. Ja todellakin kannattaa antaa olla jääkaapissa ainakin sen pari tuntia. Siihen tulee vieläkin parempi maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D