Tämän kuukauden keittokirjaksi tuli Laktoosittomia Herkkuja, kustannusosakeyhtiö Tammi,1992, reseptit on tähän kirjaan kerännyt; Aila Paganus ja Marjatta Palva-Alhola.
Kirja tosiaan kertoo,että joka kuudes suomalainen aikuinen potee vatsavaivoja, jotka johtuvat maitosokerin eli laktoosien imeytymishäiriöstä.
Tänään tein tästä kirjasta Aura-perunavuokaa. En tällä tavalla ollutkaan tehnyt laatikkoa aikaisemmin.
Aura-perunavuoka
1 l perunaa
1 sipuli
100g aura-juustoa
suolaa
rakuunaa (ohjeessa oli kynteliä, mutta minulla ei sitä löytynyt)
mustapippuria
½ l kasvislientä
1 muna
Silppua sipuli. Pane voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita/suikaleita, sipulisilppua, aura-juustomuruja ja mausteita. Vatkaa muna kasvisliemen joukkoon ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteen lämmössä noin 45 min.
Muunnos; Voit jättää munan pois. Kypsennä ruokaa noin 1 tunti.
Nuo perunat olivat ihanan maukkaita. Johtuneen siitä, että saivat muhia tuossa kasvisliemessä. Nam, nam.....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D