Pitkäs, pitkästä aikaan tein uuniperunoita.
Uuniperunoiden ohje on ihanan yksinkertainen: pese ja kuivaa perunat huolellisesti, pistele haarukalla ja anna uunin hoitaa loput.
Toiset kylläkin vielä öljyää ja suolaa perunat kevyesti ennen paistoa. Itse vielä tein Airfryel :la.
Jos paistaa uunissa niin laita uuni 225 asteeseen ja paista ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista, kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min. Airfryerillä menee vähän kauemmin, tai minulla meni kun koneessa asteita ei ole kuin tuon 200....Mutta hyvin tuli tuollakin koneella perunoista!
Aika moni miettii, pitääkö uuniperunat tehdä foliossa vai ilman ja syödäänkö peruna kuoriaan myöten.
Folioon kääriminen on vanha tapa, jonka ajatellaan suojaavan uuniperunaa kuivumiselta. Pelko on kuitenkin turha, sillä jauhoinen, paljon tärkkelystä sisältävä uuniperuna pysyy kuohkean pehmeänä ilman foliotakin.
Lisäksi folio estää perunan kuorta rapeutumasta. Jos siis haluat syödä perunan kuoriaan myöten, jätä folio pois ja paista kevyesti öljytyt ja suolatut perunat uunipellillä, ritilällä tai suolapedillä.
Täytteestä ohje huomenna.......👍😀
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D