Tässä herkulliset ohjeet teillekin.
Aloitetaan majoneesistä;
Majoneesin resepti:
2 keltuaista
2 tl sitruunamehua
½ tl valkoviinietikkaa
2 dl öljyä
1/4 tl chiliä
½ tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
½ tl kuivattua basilikaa
1 rkl sinappia
Ota kaikki aineet huoneenlämpöön. Kaikkien ainesten tulisi olla samanlämpöisiä.
Sekoita keltuaiset, valkoviinietikka, mausteet ja sinappi kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella.
Lisää ensin pieni tilkka öljyä seokseen ja sekoita koko ajan,
Lisää öljyä vähitellen tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana. Älä lopeta sekoittamista ennen kuin majoneesi on tahnamaista ettei se juoksetu. Muista maltilla lisätä öljyä seoksen alkuvaiheessa.
Tarkista maku.
Anna hetken tekeytyä jääkaapissa.
Ranskanperunat:
Resepti ranskiksille:
15 perunaa
1 rkl kuivattua persiljaa
2 rkl paprikajauhetta
suolaa oman maun mukaan
6 rkl öljyä
1 ½ rkl kuivattua basilikaa
Kuori ja pese perunat.
Viipaloi ohuiksi siivuiksi.
Keitä viipaleita n. 7min, huuhtele vielä ylimääräinen tärkkelys pois siivilän läpi.
Tee mausteöljy. Mittaa mausteet ja öljy sekoita hyvin.
Laita viipaleet kulhoon ja lisää mausteöljy.
Sekoita hyvin.
Vuoraa uunipelti foliolla.
Asettele perunat folion päälle ja paista uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla n 25min sekoita välillä varovasti perunoita.
VINKKI: Leivinpaperi käy tähän myös, folion päällä perunoista tulee mehevämpiä paistaessa.
Jauhelihapihvit.....
Näissä jauhelihapihveissä on perusaineet...korppujauhoa, mausteita, kananmunaa...nesteenä juustokerma.
Kauniin ranskanperuna astian saa kun laittaa lasiin suodatinpussin ja narua ympärille.
Ohjeen löysin TÄÄLTÄ. (Smoothiempaa menoa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D