sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Taikapannukakku

Tämä ohje on kuulma IN tällä hetkellä. Pakkohan sitä oli kokeilla. Ihan on Ranskasta saannut alkunsa =D

Oli kyllä yllättävä lopputulos! Pannukakku to the next level!



Tämä taikapannari saa uunissa kuin itsestään kolme eri kerrosta paistamisen aikana.

Taikapannukakku

100 g voita
5 dl kevytmaitoa
4 kpl munaa
2 1/2 dl tomusokeria
1/2 tl omenaviinietikkaa
2 dlvehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita neliön muotoisen (20x20 cm) vuoan sisälle leivinpaperi.

Sulata ja jäähdytä voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset etikan kanssa kovaksi vaadoksi.
Vaahdota keltuainen tomusokerin kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.



Vatkaa joukkoon voi ja vanilijasokeri. Lisää jauhot ja sekoita. Vispilöi maito vähitellen taikinaan.



Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon kärsivällisesti. Taikina on vetistä ja valkuaisvaahto ei aluksi tunnu sekoittuvan joukkoon, mutta kärsivällisillä ja hellävaraisilla liikkeillä valkuaisvaahto sekoittuu taikinaan.
Hankkiudu eroon isoimmista möykyistä, pieniä kokkareita taikinaan saa jäädä.



Kaada taikina vuokaan, paista uunissa n. 45 min - 50 min ajan. Kypsynyt leivonnainen on pinnalta ruskea ja hieman ryppyinen ja vuokaa heiluttaessa taikina ei hylly kauhean paljoa.



Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.



Leikkaa taikapannari neliöiksi ja tarjoa esim kermavaahdon ja hillon kanssa.

1 kommentti:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Paljon uutta näperrystä....

Hei!! Päätin kyllä etten tänne kirjoittele enään, mutta ihan rupesin muistuttamaan sinua, että tuleppa kurkkaamaan uusia blogejani. Niihin o...