tiistai 9. toukokuuta 2017

Talvipuutarha

Huhtikuun loppu puolella kävin talvipuutarhassa. Siellä on kyllä vaikka mitä kasveja....Kumpa omatkin kasvit kukoistaisivat tuohon malliin =D =D

Sieltä sain pari vinkkiä....miten näitä omia kasveja voisi laittaa, että niistä tulisi näyttävän näköisiä....nooh....se milloin saan aikaiseksi ne "ideat" onkin sitten ihan eri kysymys.....

Ensiksi pitäsi päästä ostaa ne kasvit minun "vinkkeihin".....ja johonkin isommalle paikka kunnalle.....sillä ei täällä meillä päin ole niitä kasveja joita kaipailen....ja jos on, niin niissä on "maaseutu korotus"....eli vaikka maksaa bensakulut, niin voi saada halvemmalla.....

Joten jos tässä tulee lähdettyä muissa asioissa isolle "kirkolle" niin pitäneen käväistä katsomassa kukkakaupassa / puutarhassa /isossa myymälässä jossa kukkia on.

Talvipuutarhan historia

Talvipuutarhan rakennutti kenraalimajuri Jakob Julius af Lindfors arkkitehti Karl Gustaf Nyströmin suunnitelmien mukaan. Lindfors lahjoitti rakennuksen Suomen puutarhayhdistykselle, joka piti alueella puutarhakoulua.

Talvipuutarha avattiin yleisölle vuonna 1893.

Kaupunki osti talvipuutarhan ja puutarhayhdistyksen muut rakennukset vuonna 1907. Näin paikalle syntyi kaupunginpuutarha. Lahjoittajan tahto oli, että kaupunkilaiset saavat tutustua Talvipuutarhaan maksutta, eikä pääsymaksua peritä tänäkään päivänä.

Puutarhassa on paljon vanhan ajan huonekasveja, joita yleensä näkee vain ikivanhoissa valokuvissa.
Palmuhuoneen näkymää hallitsevat kamelia, kuningasmagnolia ja palmut. Iso kameliapuu on yli satavuotias ja se onkin talvipuutarhan vanhin kasvi. Se oli puolitoistametrinen kun se tuotiin Hakasalmen huvilalta vuonna 1917.

Takaseinää koristaa Salomo Wuorion seinämaalaus vuodelta 1893. Se tuli esiin 1970-luvulla tehdyssä peruskorjauksessa.

Kaktushuone on mehikasvien kasvupaikka. Huonetta hallitsevat aaloet ja keskitalvella komeasti kukkivat rahapuut sekä lukuisat erilaiset kaktukset, joiden kukinta on parhaimmillaan touko–kesäkuussa ja marras–joulukuussa. Isokokoiset agaavet ovat toisinaan
ulottaneet kukintonsa kattoluukun kautta ulos asti. Seinustalla viihtyvät orkideat, joiden parasta kukinta-aikaa on syksy. Valkokukkainen lumikuningatar on kukkiessaan helmikuussa joukon upein kasvi.
-Helsingin kaupungin sivuilta tieto-

Tässä muutama valokuva minun "retkestäni" talvipuutarhaan....


Talvipuutarhassa vietettiin silloin kun kävin japanilaisen kulttuurin merkeissä. Esillä juuri laitettiin ikebana-asetelmia, kalligrafiaa ja origamia, haikurunoja ja haigoja. Japanin kulttuurin ystävät ry:n harrastuspiirit esittäytyvät ja yhdistys esittelee monipuolista toimintaansa.Kaktushuone ovat minun lempipaikka =DTämä kuva on otettu astiasta, minä niin ihastuin tuohon....tuollaisen kun löytäisi.

Minulle tulee näistä mieleen hattivatit =D

Aivan ihana paikka!!!!! Kannattaa käydä...

Aukioloajat:
Ma suljettu
Ti klo 9.00–15.00
Ke–pe klo 12.00–15.00
La–su klo 12.00–16.00
Poikkeusaukioloajat:
Ruusutarha kesällä klo 7–21

4 kommenttia:

 1. Wautsi mikä paikka! Haluan tuonne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan käydä, on näkemisen arvoinen paikka!

   Poista
 2. Tämä lienee siis Helsingin talvipuutarha?

  Kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Helsingissä on tämä talvipuutarha. Todella kaunista oli.....ihania kukkia yms...

   Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...