Nyt sitä ollaan tehty Myllyn paras-leipäkoulun kakkosohje. Tällä alkeiskursillahan on kolme eri reseptiä tehtävänä. Tällä kertaa ohjeeksi tuli grahamsämpyläsolmut. Lapset tykkäsivät tosi paljon.
Grahamsampylasolmut
Reseptin ominaisuudet
laktoositon, kananmunaton, maidoton, kasvisruokavalio (lakto-ovo), ei valkoista sokeria
noin 25 kpl
5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai voisulaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola,
siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina
erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan
kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja
(pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.
Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen
uunin keskitasolla 10-15 min.
Tuonne leipäkoulun sivuille löydät tiesi TÄÄLTÄ.
Vielä olisi sitten yksi resepti tehtävänä...kävin jo "hakemassa" sen. Tehtäväksi tuli aamiaissämpylät...se onkin vähän pitempi aikaisempi resepti....ei vaikea mutta tosiaan illalla tehdään taikina ja aamulla leivotaan....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mannasuurimoleivät
Selailen edelleen "Hyvää ruokahalua"- keittokirjaa. Sieltä löytyi jälleen uusi kokeiltava resepti..... Kokonaisuudessaan tuo ohje...

-
Eilen teki mieli jotain kivaa ja hyvää herkkua. Kokeilin airfryerilla pannukakkua. Enpä ollut koskaan aikaisemmin tehnytkään tällä tavalla ...
-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Lauantai......pitäisi olla iloinen kun viikonloppu koitti ja sen jälkeen pari lomapvää. No, nyt ei voi olla iloinen, torstain ja perjantai...
Kylläpäs näyttävät herkullisilta! Nams!
VastaaPoistaNopeasti hävisivät tuolta lautaselta =D
Poista