Nyt sitä ollaan tehty Myllyn paras-leipäkoulun kakkosohje. Tällä alkeiskursillahan on kolme eri reseptiä tehtävänä. Tällä kertaa ohjeeksi tuli grahamsämpyläsolmut. Lapset tykkäsivät tosi paljon.
Grahamsampylasolmut
Reseptin ominaisuudet
laktoositon, kananmunaton, maidoton, kasvisruokavalio (lakto-ovo), ei valkoista sokeria
noin 25 kpl
5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai voisulaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola,
siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina
erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan
kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja
(pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.
Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen
uunin keskitasolla 10-15 min.
Tuonne leipäkoulun sivuille löydät tiesi TÄÄLTÄ.
Vielä olisi sitten yksi resepti tehtävänä...kävin jo "hakemassa" sen. Tehtäväksi tuli aamiaissämpylät...se onkin vähän pitempi aikaisempi resepti....ei vaikea mutta tosiaan illalla tehdään taikina ja aamulla leivotaan....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tapahtui lauantai iltana
Kevään ja kesän stressi aika alkaa väistymään. Enää viisi päivää aikaa, kun vanha asunto pitää olla tyhjänä! Eilen huomasin, että me teimme ...

-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Luukku nro 20 Huh, miten lähellä se joulu jo on. Tuossa eilen askartelin tällaisen tontun, kun näin mallin. Ja ihanahan siitä tuli. Tähän ...
-
Joulukuun kilpailu käynnissä vielä 15 pvää, voit osallistua TÄÄLLÄ! Tänään on toinen adventtisunnuntai....kyllä tämä joulukuu kuluu nopsa...
Kylläpäs näyttävät herkullisilta! Nams!
VastaaPoistaNopeasti hävisivät tuolta lautaselta =D
Poista