Nyt sitä ollaan tehty Myllyn paras-leipäkoulun kakkosohje. Tällä alkeiskursillahan on kolme eri reseptiä tehtävänä. Tällä kertaa ohjeeksi tuli grahamsämpyläsolmut. Lapset tykkäsivät tosi paljon.
Grahamsampylasolmut
Reseptin ominaisuudet
laktoositon, kananmunaton, maidoton, kasvisruokavalio (lakto-ovo), ei valkoista sokeria
noin 25 kpl
5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai voisulaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola,
siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina
erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan
kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja
(pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.
Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen
uunin keskitasolla 10-15 min.
Tuonne leipäkoulun sivuille löydät tiesi TÄÄLTÄ.
Vielä olisi sitten yksi resepti tehtävänä...kävin jo "hakemassa" sen. Tehtäväksi tuli aamiaissämpylät...se onkin vähän pitempi aikaisempi resepti....ei vaikea mutta tosiaan illalla tehdään taikina ja aamulla leivotaan....
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kita
Sunnuntai kävin katsomassa taidetta naapuri kunnassa. Kita on kineettisen taiteen talo joka esittelee liikkeeseen perustuvaa taidetta. Olipa...

-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilen illalla istuskelin sängyllä ja samalla kun telkkua katselin ajattelin kokeilla tehdä piipunrassista kukkasia...Ostin nimittäin kirppar...
-
Eilisien tonnikalapyöryköitten kanssa tein ensimmäisen gluteenittoman kastikkeen....Nam, että tulikin hyvä kastike.... Tällä ohjeella sa...
Kylläpäs näyttävät herkullisilta! Nams!
VastaaPoistaNopeasti hävisivät tuolta lautaselta =D
Poista