tiistai 23. toukokuuta 2017

Leipäkoulun kakkos tehtävä

Nyt sitä ollaan tehty Myllyn paras-leipäkoulun kakkosohje. Tällä alkeiskursillahan on kolme eri reseptiä tehtävänä. Tällä kertaa ohjeeksi tuli grahamsämpyläsolmut. Lapset tykkäsivät tosi paljon.

Grahamsampylasolmut

Reseptin ominaisuudet
laktoositon, kananmunaton, maidoton, kasvisruokavalio (lakto-ovo), ei valkoista sokeria


noin 25 kpl
5  dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
½  dl öljyä tai voisulaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola,
siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina
erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan
kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja
(pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.
Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen
uunin keskitasolla 10-15 min.












Tuonne leipäkoulun sivuille löydät tiesi TÄÄLTÄ. 

Vielä olisi sitten yksi resepti tehtävänä...kävin jo "hakemassa" sen. Tehtäväksi tuli aamiaissämpylät...se onkin vähän pitempi aikaisempi resepti....ei vaikea mutta tosiaan illalla tehdään taikina ja aamulla leivotaan....

2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...