Mielenkiinoiseksi tämän ohjeen tekee se, että tätä tosiaankin työstetään pitempään.....Joten mikään pikasämpylä ohje tämä ei ole.
Otetaan esille uunivuoka (ei pyöreää). Ja siihen vuokaan aletaan tekemään tätä taikinaa....
Joten;
Sämpylät (6 isoa sämpylää)
325 ml vettä
425 g vehnäjauhoja
50 g öljyä
suolaa
(itse laitoin vähän sokeria myös)
Laita kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja sekoita hyvin. Sekoituksen jälkeen vuuan päälle tiukasti kelmua ja kohota 30 min.
Kun tuo 30 minuuuttia on kulunut ota kelmu pois ja vierellesi kulho jossa vettä. Kastele kunnolla käsi vedessä ja kääntele taikinaa. Kastele välillä aina käsiäsi ja lopuksi kokoa taikina keskelle vuokaa. Laita kelmu päälle ja kohota jälleen 30min.
Kun taikina on kohonnut, riputtele taikinan päälle vehnajauhoa (itsellä tuli moka ja laitoin alustalle paljon jauhoa...ihan liikaa)
Kippaa se semmoisenaan alustalle...jaa 6 osaan ja ripottele jauhoja vähän päälle. Muotoile taikinakaapialla sämpylät ja nosta ne sillä uunipellille.
Uuniin n. 200 -225 astetta ja 25 min. Laitoin uuniin myös vesi astian jossa vettä että sämpylät saivat vieläkin lisää rapeutta.
Aivan huikean rapea pinta ja mikä koostumus.
Todella ihanania sämpylöitä....















Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D