lauantai 10. toukokuuta 2014

Bonjour-lihapullat ja muussi

Kartutin taasen tuota keittokirja kasaani, ostin kirpparilta Ide'e cre'me bonjour II, tässä kirjassa on juustoisia reseptejä ruuanlaittoon ja leivontaan. Melkein jokaisen mieli ruokiin kuuluu varmaankin lihapullat, joten  aloitin sieltä puolelta kokeilemaan....Kirjoitan teille ohjeen niinkuin se oli kirjassa...jokainenhan voi sitten säveltää mielensä mukaan.

Boujour-lihapullat

6 ann.

1 sipuli
1 rkl margariinia
0,5 dl korppujauhoja
0,75 dl vettä
500 g jauhelihaa
1 kananmuna
170 g valkosipuli- cre'me bonjouria /itse käytin paprika-chiliä
1 tl suolaa tai grillimaustesekoitusta
paprikajauhetta
Paistamiseen;
marg. tai kasvisöljyä



Kuori ja  silppua sipuli. Ruskista sipulisilppu paistinpannussa. Sekoita vesi sekä korppujauhot ja anna turvota hetken aikaa. Sekoita kaikki ainekset. Paista lihapullat.
Paistoin ja sen jälkeen vähän sävelsin :) eli laitoin uuni vuokaan ja päälle laitoin edellisen päivän tortilloista jäännyttä Dip cheddar cheese style:ä.
Perunamuussin tein normaalisti, paitsi en sitten lisännnyt nestettä, vaan tilalle laitoin Cuisine
Tilli & Sitruuna.  Ja perunat jätin vähän rouheaksi.

Hyvää tuli.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Perunamuussia

Sain ison määrän perunamuussia. Sitä oli varmaan 2.5 kg:a. Voitte uskoa, että sitä on eilen istuttu keittiössä ja "kulutettu" muus...