sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Virkattu kakkupala

 On ollut paljon kiireitä tai sitten se on ollut itse tehtyä kiirettä! Tiedä tuota......silti tuntuu että aika menee siivillä.

Olen maalaillut ja sitten on tullut virkattua. Edelleen tuo työ on este harrastuksille 😂😂😂😂😂😂😂 

Tälläkin hetkellä pitäisi olla nukkumassa kun aamulla on hyvin aikainen herätys......mutta, mutta, mutta.... kaikkea vaan ei päivän aikana kerkeä tekemään jos ei nipistä nukkuma ajastaan!

Sain eilen minun kakunpalan valmiiksi.....Helppo, mutta nyt oli kyllä paljon vaikeuksia....vieläkään ei ehkä ole sen näköinen kun olisi halunnut. Mutta ihan hyvä siitä tuli....

Tässä ohjetta;

Virkattu kakkupala

Tee näin: 1. krs: Tee 23 kjs. 2.–3. krs: Aloita koukusta laskien toisesta s:sta ja tee 1 ks jokaiseen s:aan. 4.–5. krs: Tee 1 ks jokaiseen s:aan, paitsi lopussa 2 s yhteen. 6.–7. krs: 1 jokaiseen. 8.–9. krs: Toista 4.–5. krs. 11.–10. krs: Toista 4.–5. krs. Jatka kerros kerrokselta 1 jokaiseen jättäen joka krs viimeinen s tekemättä, kunnes työssä on jäljellä 1 s. Älä katkaise lankaa.

Jatka näin sivut: Virkkaa työn ympäri. Tee suljettujen kerroksien ja vaihda välillä lankaa. Jos kulmat vaativat skarpiutta, tee 2 s yhteen. Vaihda välillä langanväriä. Viimeisen raidan kohdalla voit kaventaa sivujen keskeltä ottamalla 2 s yhteen, jos reunat tuntuvat löysiltä. Kun korkeus on sopiva, päättele lanka.

Lopuksi kansi: Aloita päädystä. Tee 1 s jokaisen s:an takareunaan. Tee kuten pohja, mutta aloita kerrosten vähentäminen tarpeen mukaan aikaisemmin, jos kavensit edellisessä vaiheessa sivuja.

Viimeistely: Ompele sivut yhteen. Täytä vanulla ennen sulkemista. Virkkaa mieleiset koristeet ja kiinnitä kakun päälle.

Lehti;

Virkkaa 10 kjs, palaa alkuun virkkaamalla jokaiseen kjs:n 1 piilosilmukka (alkaen toisesta kjs:ta) = 9 s.

1 kjs, 1 ks seuraavaan silmukkaan, 1 p, 4 pitkää p, 1 p, viimeiseen silmukkaan 1 ks, 1 p ja 1 ks = lehden kärki. Palaa takaisin virkkaamalla peilikuva lehden toiselle puolelle eli 1 p, 4 pp, 1 p ja 1 ks. Katkaise lanka ja vedä silmukan läpi.

Kukka;

Virkataan ensin 10 ketjusilmukkaa. Määrä riippuu langan ja koukun paksuudesta ja siitä miten suuren kukan haluaa tehdä.

Yhdistä ketju tekemällä ketjusilmukka ensimmäisen silmukan läpi.

Aloitetaan virkkaamaan pylväitä ympyrään. Tee ympyrän täyteen.

Kun kukan keskusta on valmis, aloita 'terälehtien' virkkaaminen. Virkataan  7 ketjusilmukkaa. 

Ketju liitetään itse ympyrään tavallaan yhdellä ketjusilmukalla. Samalla lailla jatketaan, kunnes koko ympyrä on täynnä. 

Sitten virkataan taas pylväitä. 

Jokaisen terälehden jälkeen pitää vetää yksi ketjusilmukka kiinni kukan keskustaan. Muuten kukka ei näytä kukalta, vaan epämääräiseltä muhkuraiselta ympyrältä.

Kun kaikki terälehdet on virkattu loppuun, kukka on valmis!

Kakun kermavaahto;

Ketjusilmukoita, tee niitä oman kakkusi tarpeen mukaan, seuraava kerros oli pylväskerros, sitten 2 kerrosta ks ja sen jälkeen tein ks, tein joka toiseen silmukkaan. Muistaakseni tein sen noin.....kun ihan omasta päästä tuota yritin väkertää.


Kuvia;











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pienelle pupu kainaloon

Tein omaan baby shower lahjaani virkaten pupun. Ihan ensimmäinen kerta, kun virkkasin tuollaisen. Se oli kyllä kiva ja helppo tehdä. Minun y...