sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulua kohti mennään

Tämä päivä on tullut seisottua tuolla keittiössä....joulu tulee ja paljon on kaikkea kivaa saatava aikaiseksi. Tänään tein 3kg:ta porkkanaa laatikoita, bataattilaatikoita, konjakkisinappia, karjalanpiirakoita ja sitten vielä piti saada herkullinen kastike porsaanfileestä perheelle.....aikaa meni mutta se meni nopsaa!
Tässä vähän kuvaa ja ohjetta.....ainakin ohjeet tulee bataattilaatikosta ja porkkalaatikkosta ja konjakkisinapista....
Bataatit kiehumaan......


 BATAATTILAATIKKO
8 annosta

1 kg bataattia
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
½ dl siirappia
1 kananmuna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä

pinnalle:
2 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

Kuori ja lohko bataatit.Keitä palat kypsiksi. Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput aineet ja vatkaa seos  kuohkeaksi.

Paista noin tunti 150-175 asteessa....tai niin pitkään että pinta on saannut väriä. Voi pakastaa.

Ja herkullisen makusta tulikin.......


Ja sitten.....


PORKKANALAATIKKO

1½ kg porkkanoita
vettä, suolaa
2½ dl puuroriisiä
5 dl kermamaitoa
2 munaa
1 rkl siirappia
suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne pehmeiksi noin puolessa litrassa suolalla maustettua vettä. Ota porkkanoiden keitinvesi talteen ja keitä siinä riisit pehmeiksi. Soseuta porkkanat. Sekoita porkkanasurvos, riisit, kermamaito, munat ja mausta seos. Kaada voideltuun uunivuokaan ja kypsennä laatikot uunissa 175-200 asteen lämmössä noin 1 tunti.
Tämä resepti on ollut jo pitkään käytössä minulla....se on saannut paljon kehuja. Makua tuo porkkanoiden keitin vedessä keitetyt riisit.... 


Ja sitten vielä ohje konjakkisinapista ........Tästä ohjeesta tulee 3 dl valmista sinappia. Aloitus.....


KONJAKKISINAPPI

1 tlk Colman´s sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
1-2 rkl konjakkia....minä lurautin pikkusen enemmän =D

Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutaman minuutin, varo polttamasta pohjaan.



Ja valmista tuli.....

Karjalanpiirakat....ensin riisipuuro johon laitoin kananmunia, kun se oli jäähtynyt...ja sitten kuoritaikina ja sitten piirakoita kehiin.....





Ja perheelle vielä porsaanfile pötköstä ihanaa suussa sulavaa kastiketta...joka uunissa hautui noin 2 ½ tuntia. Ja kastikkeen kanssa keitettyjä perunoita.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tontun matkassa 2022, 5. pvä

 Joulukuussa Suomen kaupoissa / kaupungeissa / kylissä.... on erilaisia joulun avajaisia.  Meilläkin täällä kunnassa kaupat valmistautuvat j...