keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Valkosuklaasinappi

Teen joulukoria jo näin aikaisin, näin ystäväni tässä lähipvinä ja se onkin ainut tapaaminen ennen joulua....

Joten mikäs muu kuuluukaan jouluun kuin sinappi...ja pitihän sitä jotain uutta löytää, joka sopii kinkun tai kalkkunan kanssa...heh...maistoin minä tuota sinappia jo makkarankin kanssa....eikä se nyt pahaa ollut senkään kanssa =D

Tässä ohje;

Valkosuklaasinappi
n. 2,5 dl

1 dl (35g) sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
100 g valkosuklaata
1/4 tl roseepippuria

Mittaa sinappijauhe, sokeri ja kerma kattilaan.

Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Sulata valkosuklaa mikrossa. Lisää se sekoittaen kattilaan muiden ainesten joukkoon.




Nosta kattila levyltä. Hienonna roseepippuri morttelissa ja lisää sinappiin. Sekoita. Kaada seos kuumana pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja jäähdytä.




Vinkki: Sinappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No, mikä ettei....en kyllä kovalla pakkasella laittaisi...mutta muuten voi kyllä mielestäni laittaa ulos jäähtymään.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Hunajamarinadi

 Eilen tein ja tänään eväänä töissä on riisi-kana/broilerivuoka. Syy miksi kokeilin tuota hunajamarinadia on se että minulla oli pakkasessa ...