maanantai 24. elokuuta 2020

Piparjuuri

Ostin keväällä yhden piparjuuren taimenen. Ja se kasvoi......tai ainakin lehdet kasvoivat. 😂😂😂😂 Eilen ajattelin kaivaa piparjuuren ylös, kun lehdet näyttivät jo siltä että nyt olisi oikea aika kaivaa syötävät ylös.

Monivuotinenhan se on.....ja luulen että ensi vuonna tulee isommat juuret, mutta tosiaan ei tuota paljon tullut! Mutta kyllä oli voimakkaan tuoksuista.....huh...siinnä avautui kyllä hengitystiet ja silmät valuvat vettä, ja vasta vain kuorin....Ulos menin sitten raastamaan ne...


Käyttövalmis piparjuuri

Jos piparjuurta on 2,5 dl tulee valkoviinietikkaa reilut 1 dl ja suolaa 1 1/4 tl suolaa. Säilyy suljetussa astiassa jääkaapissa.

Minä laitoin tuolla ohjeella.....tosin sain pienentää aika paljon noita  määriä. 😂😁


Piparjuuritahnaa olisi ollut kiva tehdä, mutta tuo sato tosiaan jäi hyvin pieneksi, mutta laitan kumminkin sen tahnan ohjeen tähän jotta jos jollekin muulle tulee isompi sato! 

Kotitekoinen piparjuuritahna
Kuori ensin n. 100 g piparjuurta ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Laita ne sen jälkeen tehosekoittimeen, lisää 0,5  rkl valkoviinietikkaa (auttaa saäilyvyyteen. Voit laittaa vähän enemmänkin tätä) sekä lorauksen vettä. Käynistä tehoosekoitin ja surruttele tahnaksi. Lisäten vettä vähän kerrallaan niin kauan, kunnes koostumus oli sopivan tahnamainen.  Vettä menee  alle 1 dl .   Veden määrä riippuu varmasti paljolti tehosekoittimesta ja myös piparjuuren mehukkuudesta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ja varoittavasta ohjeesta. Nenä on auki ja silmät vuotavat, mutta piparjuuri tahnasta tuli loistavaa

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...