Meille töihin tuotiin kiitoksesi yhteistyöstä maisemakahvilan raparperipiirakka. Ja se oli hyvää. Muutenkin tuosta piirakasta olen paljon kuullut kehuja.
Ja niinpä sitä oli "pakko" kokeilla ja tehdä näpsäköille kahvin kanssa syötäväksi.
Kotiväki kehui ja näpsäkät kehuivat eli onnistui ja maukkaalta maistui.
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Valmistusaika: 60 min
Annoksia: n. 24 palaa
Muruseos
8 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita sulatettuna
Piirakan pohja
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna
Piirakan täyte
1 litra raparperia paloina
500 g maitorahkaa (tai esim. vaniljarahkaa)
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Piirakan pinnalle
1/3 muruseoksesta
1. Valmista ensin muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3. Se säästetään piirakan pintaa varten.
2. Sekoita piimä ja muna keskenään ja lisää seos jäljelle jääneeseen (2/3) muruseokseen. Sekoita ja levitä leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle (esim uunivuoka, noin 25x40 cm)
3. Pese ja halutessasi kuori raparperit. Pilko paloiksi ja ripottele pohjataikinan päälle.
4. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle muruseosta.
5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Piirakan voi myös pakastaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D