tiistai 10. kesäkuuta 2025

No, se lopullinen voileipäkakku

Synttäreitä vietettiin viime lauantaina. Ennenkuin mitään oli tarjolla, pähkäilin ja mietin, mitä sitä sitten oikeesti leipoisi ja laittaisi tarjolle?!

Tarkoitus oli tehdä itse kaikki tarjottavat.....

Tarjottavana oli sitten näitä;

Juomisena; Kahvia, teetä, limua, kivennäisvettä ja alku maljat oli kuohuviiniä.

Makeat syötävät; Tiikerikakku, lusikkaleivät, mansikkatäytekakku, oreo browniet, mokkapalajuustokakku ja sitten TEIN maisemakahvilan raparperipiirakkaa/johon vanilijakastiketta, MUTTA tämä jäi pakkaseen!!! No, raparperipiirakkaa on jos tulee vieraita toisella kertaa!

Suolaset syömiset; Meetvurstilihapullat, normilihapullat, hirvilihapullat, hirvenfile palat, voileipäkakku, pinaatti-fetapiirakka, perunasalaatti /erilainen salaatti, makaroonisalaatti, vihreäsalaatti, karjalanpiirakkaa + munavoita, patonkia.

Kyllä noilla pitäisi jokaisen saada massu täyteen. Vaikka se raparperipiirakka jäikin sinne pakkaseen.

Kaikista ei tietenkään tullut otettua kuvia....saati sitten että olisin ottanut kuvaa juhlapöydästä!!! Sen verran intoilin,...

Voileipäkakku ei sitten ollut yhtään sen näköinen, mitä testailin...Mutta ai, että oli tämänkin kakku maukasta!!!

Tässä ohje tarjolla oleeseen voileipäkakkuun.

Tonnikalavoileipäkakku

tarvitaan; 

1 iso grhampaahtoleipä paketti

täyte:

2 isoa suolakurkkua (n. 280 g)

1 pieni ruukku tilliä

½ keltainen suippopaprikaa

3 keitettyä kananmunaa

2 prk tonnikalaa öljyssä

2 rs ruohosipulituorejuustoa

2 rs creme fraichea

5 dl emmental-juustoraastetta

kostutukseen:

1 kasvisliemikuutio

3 dl vettä

pinnalle:

täyteseoksesta

reunoille:

majoneesia

koristeeksi:

tuorekurkkua (tein kukan)

herneeversoja


Ohje:

Keitä kananmunia n. 9 min, minkä jälkeen jäähdytä ne kylmässä vedessä. Valuta tonnikalasta öljyt pois. Laita vesi kiehumaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja anna kiehua hetki. Kun liemi on kiehunut, jätä jäähtymään ja odottelemaan leipien kostutusta. Silppua tilli, paprika ja suolakurkut mahdollisimman pieneksi silpuksi. Hienonna myös keitetyt kananmunat ja tonnikala. Sekoita yhteen aiemmin silputtujen kasvisten kanssa. Lisää joukkoon tuorejuusto, creme fraiche ja juustoraaste. Sekoita hyvin.

Maista täytettä ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.

Leikkaa leipäviipaleista reunat saksilla/veitsellä pois.

Ota astia johon teet kakun. Minulla oli iso "salaatti" kulho, jonka vuorasin tuorekelmulla. Laitoin ensin pohjalle leivän ja sen jälkeen vuorasin kulhon sivut leivillä. Kostutin leivät. Pohjapalan päälle laitoin täytettä. Ja sen  jälkeen laitoin jälleen leivät.Tein näin, kunnes kulho oli täytetty. Päälimmäiseksi jäi leivät. Muista kostuttaa leivät  joka välissä.

Käänsin vielä reunoilta tuorekelmun leipien päälle ja laitoin sitten vielä vähän painoa päälle ja kakku yön yli jääkaappiin. Että se kerkeää hyvin maustumaan ja kosteutumaan.

Ota aamulla kakku jääkaapista ja laitoin se tarjoulu astiaan.  Täytteestä jäi osa ja sitä levitin loput kakun päälle tasaisesti. 

Reunoille laitoin majoneesia. Ja kiinitin sen avulla herneenversoja sivuille. Päälle tein kurkusta kukan.

Tälläisen kakun sain aikaiseksi.....


Pitihän sitä täytettä maistaa leivän päällä.



7 kommenttia:

  1. Upean voileipäkakun olet loihtinut ja kaikki muukin tarjottava kuulostaa niin herkulliselta. hyvä että jäi raparperikakkua pakkaseen. Sieltä on sitten hyvä ottaa jos yllätysvieraita tulee tai itselle tulee makeanhimo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos....Kyllä, se on hyvä vara pakkasessa se raparperipiirakka. Tai vaikka itselle kun jotain haluaa vähän teen kanssa "ottaa"! =D

      Poista
  2. Upean näköinen kakku ja kiitos simppelistä voileipäkakkuohjeesta, kirjoitin sen nimittäin nyt muistiin ja aion totta vie kokeilla vielä lomani aikana. Tykkään tonnikalasta ja tämä vaikuttaa hyvältä ja selkeältä. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykästyin tuohon täytteeseen. Kaikkineen maku oli maukas....nam, nam....teen toisenkin kerran tonnikalasta.

      Poista
  3. Kekseliäästi koristeltu voileipäkakku!

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Mokkapalajuustokakku

Tein sinne synttäreille kaksi kakkua....toinen oli ihan kerma-mansikkakakku ja toinen oli  mokkapalajuustokakku. Kumpikin kakku sai paljon k...