Tänään on tullut leivottua jouluun.....Vähän kaikkenlaista, mutta tässä resepti, joka on minun mielestä paras kuivakakku ikinä 😁😁
Eli kysymyksessä on Taatelikakku.
Mehevä taatelikakku
1,5-2 litran kakkuvuoka
1,5dl vahvaa kahvia ( Itse laitoin Irish Cream-kahvia. Kahteen kupilliseen, laitoin neljä mitallista kahvia)
250g taateleita
200g voita (käytin Eleplantti rasvaa)
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
0,5 dl kermaa
n. 4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Keitä taateleita muutama minutti kahvissa ja ota pois liedeltä kun taatelit ovat hieman pehmenneet. Lisää sokeri.
Vatkaa sähkövatkaimella lähes huoneenlämpöiseksi ja lisää sitten hieman huoneenlämmössä pehmenneet voipalaset sekaan ja vatkaa hieman lisää. Massan pitäisi olla kuohkeaa.
Kun seos on jäähtynyt vatkattaessa näppituntumaan, voit lisätä kananmunat sekaan. Jos lisäät liian kuumaan, ne tietenkin alkavat kypsyä ja menee koko homma mönkään.
Siivilöi jauhot ja loput kuivat aineet toiseen astiaan ja kaada noin puolet jauhoista taikinaan. Lisää myös 0,5 dl kermaa ja sekoita varovasti lisäillen loputkin jauhoseoksesta. Voit tämänkin tehdä sählövatkaimella, mutta kunhan vatkaat vain sen verran, että jauhot sekoittuvat. Muutoin taikinaan tulee liikaa sitkoa ja saat aikaiseksi vain makeaa leipää.
Jos sinulla on teflonkakkuvuoka, se ei tarvitse välttämättä edes voitelua, mutta maun vuoksi voit hivellä sen pintaan hieman voita. Korppujauhoja ei tarvita, sillä kakku irtoaa kyllä ilman leivitystäkin.
Kaada taikina vuokaan ja "sössötä lusikalla se tasaiseksi vuokaan, jolloin suuret ilmakuplat lähtevät välistä.
Paista 175 asteessa n. 45 minuttia, uunin alimmalla tasolla.
Kokeile hammastikulla onko kakku valmis. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, on se sisältä vielä raaka.
Anna jäähtyä ja kumoa vasta sitten, muuten pinta saattaa repeillä.
Niinkuin yleensäkin kuivakakut , niin myös tämä kakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä muutaman päivän. Säilyy huoneenlämmössäkin muutamia päiviä, mutta jääkapissa pidennät säilyvyyttä viikkoihin.




Kiitos paljon hyvin kirjoitetusta ohjeesta!
VastaaPoistaOle hvä. Nyt vaan tekemään herkullista kakkua!
Poista